Övergångar

I fredags red vi på Ariels absoluta favoritväg (om vi nu måste rida ut och inte kan vara på vändplanen eller ridbanan), det är hammarvägen och via en traktorväg hem på storgatan. Jag tror hon gillar den därför att det är en runda, hon har alltid haft svårt för att rida fram och tillbaka på samma väg (som vi tyvärr nästan alltid måste göra). Den tar ganska precis fyrtio minuter och har både backar, plan mark och rejält utmanande terräng på traktorvägen. :-)
 
Vi skrittade fram på lång tygel tills vi kommit förbi backarna. Sedan joggade vi i trav och Ariel sökte sig direkt fram till bettet. Det var så tydligt hur nöjd hon var med att få ha vanliga tränset igen och det i kombination med hoppsadeln (som hon verkligen älskar!) gjorde att hon gick i form i princip hela passet. Tydligare än så kan det inte bli, så jag sparar micklemtränset till eventuella dressyrstarter. ;-)
 
När vi värmt upp i både trav och galopp (korta sekvenser, det är lite snö på marken fortfarande och hon har inte så bra flås) lekte vi med övergångar. En enda regel, det får max vara tio steg/språng i varje gångart, innan en övergång. Så roligt vi hade! :-D Målet är förstås att längre fram kunna minska ned antalet steg/språng, men nu var tio precis lagom. Vi gjorde inget avancerat, så det var alltid skritt-trav eller trav-galopp som gällde, skritt-galopp sparar vi till hon är starkare. 
 
Alldeles för snart var vi vid traktorvägen, så då blev det skritt på lång tygel hela vägen hem. Ariel var lite småflåsig, så det var ganska lagom jobb för henne ändå. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0