Tuff träning, hurra!

I lördags blev det träning igen. Jag ignorerade att jag var sjuk helt enkelt. ;-) Nädå, nu är det mest en förbaskat rethosta som håller mig vaken om nätterna, ingen feber eller halsont. 
 
Så Ariel och jag skrittade iväg längs gamlandsvägen. Återigen hade jag missbedömt tiden (fortfarande inte inne i mina träningsrutiner), så vi skrittade hela vägen upp till första vägbommen för att kolla in snöläget. Snart helt ok underlag där. :-)
 
Skrittade tillbaka och till vändplanen. Hann med att jobba med övergångar och tempoväxlingar i trav, ta en galopp i vardera varv (bara på rakt spår) samt snirkla runt träden som omger vändplanen innan P kom (hon var fö tidig...). Så vi behöver korta ned förberedelsetiden med minst femton minuter. :-P 
 
Fick rida på volten i trav hela passet. Fokuset låg på tempoväxlingar i traven. Vi jobbade förstås en del med mindre volter i volten också, men framförallt att verkligen göra skillnad på tempot i traven. Fick några steg där Ariel verkligen kändes så häftig i den korta traven, jag blev helt lyrisk. :-D Fast P påpekade att hon travat sådär tidigare med mig också, bara att jag glömt bort det. ;-)
 
Skrittade av en svettig men mycket nöjd häst. Däremot var hon inte så nöjd med Micklem-tränset. Alltså hon är ok att rida på det nu (för hon har nog vant sig), även om jag tycker att hon blir tyngre i handen. Men hon kliar sig på benet efter träning och det brukar hon inte göra normalt... Sedan tror jag hon är frustrerad över att inte kunna gäspa när hon blir mer lösgjord. 
 
Får se hur jag ska göra med det där tränset...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0