Mer precision och koncentration...

Årets första dressyrträning! Minus femton grader men med thermobyxor och vinterjacka på mig så kände jag inte det. :-P Bästa kompisen S var med och filmade lite, men det är inga filmer för publicering precis. ;-)
 
Vi gjorde i princip exakt samma sak som förra träningen, för en dryg månad sedan. Först jobb på volten i skritt och trav, där jag fick tänka på låååånga ben (red utan stigbyglar) och att sitta mitt över hästen. Lite komiskt att jag, när P säger åt mig att ha näsan mitt över manen, justerar hela min kropp istället, så jag håller på att vingla av... Jaja, vi tränar på det. :-D
 
Ok, en film då... ;-) https://youtu.be/hCWte0_KuYA
 
Sedan blev det tempoväxlingar i trav, det gör vi helt okej nu, men vi behöver fila på det ännu mer och bli bättre. Så jag skall försöka göra det litegrann varje gång jag rider. P tyckte det såg bra ut, trots att vi inte tränat på det sedan sist hon bad oss göra det (mitten av augusti...), så tänk hur bra det kommer bli när vi tränar på det! 
 
Därefter gjorde vi skänkelvikningar, först i skritt och sedan i trav. Som vanligt tänker jag för mycket i skritt och det blir bättre i trav. Behöver dock tänka ännu mer på att hålla henne mer rak, jag fastnar lätt i innertygeln (...) istället för att fånga upp henne på ytter så hon är kvar i ramen och därmed inte heller tappar bakdelen. Det blev successivt bättre i alla fall.
 
Avslutade med att jogga av henne lite lång och låg, även om det kändes konstigt när jag satt ned i traven istället för att rida lätt. Ariel blev fin ändå och jag kände mig mycket nöjd med dagens träning. Längtar till nästa! ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0