Årets första tävling!

Igår var vi iväg till Nyland för årets första tävling. Ariel fick en soft uppladdning, då jag var funktionär och hon gick i hage och moffade gräs. Hon gick mellan Z och Putte, vilket visade sig vara lite dumt. Hon är visst tokbrunstig nu...
 
Så när jag gjort i ordning henne och suttit upp var det verkligen segt som kola. Kanske var det redan på gång i söndags, för då kändes hon lite liknande. Så fort jag la till skänklarna stannade hon och kissade. Hm...
 
Skrittade fram i sommarhagen som vi fick rida fram i, sedan fick vi komma in på banan (bara tre ekipage som hoppade 70 cm) så då joggade jag igång lite och galopperade även i vänster varv. Därefter fick vi börja hoppa fram. Jag borde ha galopperat lite mer, så det får jag ta med till nästa gång. Ariel måste vara ordentligt framme i galoppen innan vi börjar hoppa. 
 
Hoppade först planket två gånger, inga problem, men det kändes inte riktigt som hon var med på att vi skulle hoppa. Vände sedan upp på oxern, svängen blev lite dålig, hon hade dålig galopp in och var allmänt ofokuserad. Så för första gången någonsin stannade hon på ett hinder. Jag blev lite paff, men höll mig kvar och red på igen. Mer galopp den här gången och då hoppade hon super över. Fast 70 cm kändes faktiskt högre än på träning. Börjar undra om mätstickan verkligen stämmer eller om graderingen på hinderstöden är fel. 
 
Skrittade och pustade någon minut innan vi fick hoppa banan. Det var snett igenom över planket (från stallet), genom kortsidan vid domarbåset, långsidan ned över en oxer och ett koppelräck, genom kortsidan mot stallet, kort diagonal över en oxer, genom kortsidan vid domarbåset, över planket från andra hållet, genom kortsidan mot stallet, över oxern på långsidan och så bruten diagonal över ett koppelräck. 
 
Ariel kom igång riktigt bra, så pass att det kändes som vi galopperade alldeles för fort genom hela banan. Svårt det där när hon inte bjudit under framridningen och så plötsligt taggar till på hinder. Men jag bromsade henne iaf ingenting. Tog ned henne i trav efter planket för att få rätt galopp genom svängen, likaså blev svängen innan fjärde hindret rätt knepig, jag skulle ha hållit mer till höger över tredje hindret för att få bättre väg, är så inskolad på att hoppa mitt över hindret... Oxern där hon stannade hoppade hon superbra och sista hindret var så enkelt. Så duktig häst!
 
Skrittade av och sedan fick hon återvända till sin hage. Felfria och rosett! :-D
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0