Ridläger dag 2, pass 2

I söndags eftermiddag avslutade vi lägret med ett hoppass. Vi fick värma upp i galopp, växla mellan tvåpunkts- och trepunktssits samt både på fyrkanten och stora volterna. Den uppvärmningen fungerar sådär för Ariel, hon behöver verkligen travas igång först för att galoppen ska kännas okej, så när man börjar med galopp direkt blir det mycket sämre galopp och hon får kämpa mer än nödvändigt. Så det gör vi bara när tränaren säger åt oss. ;-)
 
Sedan hoppade vi fram på ett koppelräck i trav, fick hoppa ganska många gånger och P höjde successivt. Ariel och jag hoppade 80 cm, sedan var P nöjd. Däremot höjde hon till E och Matilda, vilket irriterar mig lite. Jag vill hoppa högre än 80 cm, så varför får jag inte hoppa högre när P ändå höjer? Suck!
 
Därefter hoppade vi ett par olika linjer, Ariel jobbade på super, men jag tyckte det började bli väldigt många språng utan att vi egentligen lärde oss något. Vi har ändå hoppat två dagar i rad + att det är tävling på tisdag. Även här var hindren runt 70-80 cm på slutet, vilket kändes alldeles för enkelt och lätt för oss. När ska vi få högre utmaningar?
 
Avslutade med att hoppa kombination. Plättlätt tyckte Ariel, jag behövde bara vara noga med att hon hade en bra galopp och att vi tog en bra väg, sedan flöt det bara på. Kombinationen var lägre dock, kanske 60 cm. Men vi fick hoppa den flera gånger, så nu började jag känna att orken tröt hos Ariel. Därför sa jag att jag inte ville hoppa banan, utan stod över den övningen. Vilket tyvärr gjorde P sur, hon har lite svårt att ändra sin plan när det inte blir som hon tänkt sig...
 
P kommenterade att Ariel hoppade bra, men att hon behöver hoppa högre hinder för att bygga mer styrka. Jotack, det vet jag, men hur ska hon kunna bygga mer styrka om hindren inte höjs? Suck igen...
 
Joggade av en fin Ariel och eftersom det var tidsbrist valde jag att kyla benen med kyllera och släppa i hagen istället för att skritta ut med de andra. Hon kändes helt ok i haslederna iaf. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0