Ja, men hörnpasseringarna var bättre. ;-)

En veckas paus fick Ariel, sedan kunde vi börja jobba igen. Igår mjukstartade med lite programridning. Har tagit bort en del hinder från ridbanan och placerat ut cavaletti vid 40 meter, så jag lättare känner av var vi ska svänga. 
 
Började med att skritta igenom LC:1 och LB:1. När vi skrittat fram tillräckligt blev det även trav lättridning i en del av LB:1. Programmen sitter, men det är ju en helt annan sak att rida dem...
 
Gick över i galopp och provade 20-metersvolten vid E. Har placerat ut sockerbitar för att hjälpa mig med storleken på volten och det hjälpte verkligen massor att ha hållpunkter så jag bara behövde tänka en kvarts volt hela tiden. Ariel kändes riktigt fin i galoppen, jag tyckte hon var lite svår att få helt ställd i nacken, men jag glömmer så lätt att vi haft mycket svårare problem i galoppen. Nu sitter jag i sadeln och kan verkligen rida galoppen. :-)
 
Skrittpaus innan vi red igenom LC:1 på riktigt. Det kändes inte bra, även om jag berömde Ariel vid flera tillfällen när hon kämpade. Hon hade ett bra driv, men jag tyckte att jag satt och fladdrade alldeles för mycket, framförallt med vänsterskänkeln. SUCK! 
 
Tränare P kommenterade på fb efteråt, när jag gnällde över dåligt pass och hon satte verkligen ord på mitt gnäll. "Men du är ju så självkritisk så det borde vara olagligt". Hehehe. :-P
 
Men ok, vi genomförde LC:1 helt okej, vi höll rätt gångart hela tiden, red enligt linjerna hyfsat. Nu ska vi bara fortsätta nöta och jag får inte glömma att det är MYCKET svårare att rida på min lägda som är ojämn och kuperad, än att rida på en bra ridbana. Plus att hörnpasseringarna som vi hade sådana bekymmer med sist, nu fungerade riktigt bra i trav och helt okej i galopp. Så nu är det bara att fila vidare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0