Mot SM 2017!

För några dagar sedan kom Lill-Blakken hem i brevlådan (svenska fjordhästföreningens medlemstidning). Där stod det att nästa års fjord-SM kommer att hållas den 20-23 juli i Vetlanda. 
 
Då stack det till lite extra i mig. Vetlanda är för mig platsen där jag varje år sedan 2007 frossat i fina fjordhästar. Jag kan anläggningen utan och innan och det känns verkligen som hemma. <3 I år blir första året som jag inte åker dit och det är tråkigt, men tyvärr kan man ju inte hinna allt som man vill. 
 
Men att få rida ett SM i Vetlanda... Åh så roligt det skulle vara!
 
Därför har jag bestämt mig för att satsa mot att kvala till SM nästa år. Det som krävs är två felfria rundor i 0,90 och det ska vi kunna klara av. Mest handlar det egentligen om min egna osäkerhet, så jag får jobba vidare med det mentala. :-)
 
Planen ser därför ut så här: 
 
9-10 juli är det ridläger i Nyland.
12 juli är det en Clear Round-hoppning I Nyland där jag tänkte hoppa 70 och 90 cm. Det blir första gången vi hoppar en bana på 90 cm, men som sagt, jag vet att vi kan. 
20 juli är det pay&jump i Matfors. Där planerar jag att hoppa 80 och 90 cm, för att få lite rutin på höjderna. Sedan har vi en hel månad på oss att träna. 
2 augusti är det hoppning i Nyland igen. Dels en Clear Round på 60 cm och dels vårt klubbmästerskap på 80 cm. 
20 augusti är det dags för tävlingsdebuten. Den gör vi i Matfors (tryggt med samma anläggning tänkte jag) och både 80 och 90 cm. Vi behöver ju tävlingsrutin, därför tror jag det är bra med två starter varje gång vi åker. 
17 september är det sedan 80 och 90 cm på Näset. 
8 oktober är det 80 och 90 cm i Sundsvall. 
12 november är det 80 och 90 cm i Timrå. Om vädret är med oss och jag törs åka iväg med transporten förstås. ;-)
 
Det innebär fyra kvaltillfällen och jag hoppas att vi är felfria åtminstone en gång, så det känns lite lättare inför vårens tävlingar. Vis av årets säsong så kommer vi inte komma ut på tävlingsbanorna förrän i maj, så då är det ynka två månader kvar till SM. Men framförallt ska vi få rutin på att tävla hoppning. Vi har ju tävlat en del i Nyland, men det är inte riktigt samma sak som på tävling. 
 
Det ska bli förbaskat roligt och jag hoppas verkligen att vi tar oss till SM. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0