Små galoppvolter!

I onsdags red jag dressyrträning i nya sadeln. :-D Hade förvarnat P innan att vi skulle ta det lugnt, men jag vet inte riktigt om det blev så. ;-)
 
Eftersom vi fortfarande håller på och rider in oss i sadeln så skrittade jag bara fram innan träningen. Först på lång tygel och sedan på kort, med framförallt halter som jobb för att få Ariel fokuserad. När P kom fick vi gå in på stora mittvolten och jobba. Först i skritt,där vi hamnade i en arbetsform som var den bästa P någonsin sett oss i. Sedan gick vi över i trav och jag red lätt till en början, vilket kändes helt ok, men det är ganska svårt för mig att känna rätt tempo i lättridningen. 
 
När jag sedan övergick till nedsittning hände något väldigt spännande. P sa åt mig att komma ned mer i sadeln och skumpa med. Ariel svarade upp med att trava på en helt ny nivå, ju mer jag skumpade, desto nöjdare blev hon och desto mer jobbade hennes bakben. P sa att hon aldrig sett oss trava så bra förut!
 
Vi fick jobba med att göra små volter i den stora, vilket blev förbaskat svårt då Ariel sladdade ut med bakdelen hela tiden. Jag kämpade på med att korrigera, men P bad mig istället att slappna av i innerskänkeln, lång innerskänkel och inte fastna med knäet. Vips gjorde Ariel fantastiskt fina volter... :-P
 
Vi övergick i vänster galopp och jag var så lycklig över att ÄNTLIGEN komma ned i sadeln i galoppen. P påpekade att hon tyckt bomlösa sadeln fungerat alldeles utmärkt för oss, tills hon nu såg oss med dressyrsadeln och hur mycket jag faktiskt kunde komma ned i sadeln. Snacka om att vi haft en sadel som motarbetat mig... Om än en sadel som varit guld för Ariels ryggmuskler.
 
Vi fick sedan byta varv till höger galopp och där galopperade Ariel så långsamt så jag blev frustrerad. Det kändes inte ens som vi galopperade på böjt spår, utan mer som en mindre fyrkant (rakt fram, hörn, rakt fram, hörn etc). Men P var supernöjd, för nu galopperade Ariel i en riktig dressyrgalopp (till skillnad från vår vanliga i övertempo) med bakbenen väl undersatta. Oups. Jag som inte var nöjd. ;-) Vi fick jobba med att göra mindre volter i den stora volten (i galopp!) för att få Ariel att gå mer böjd och ställd. 
 
Tog även några varv i vänster galopp igen, för att testa de mindre volterna där också. Det gick helt okej faktiskt, även om hon inte sätter under sig lika mycket i vänster galopp. 
 
Joggade av en superfin häst och jag var så sjukt, sjukt nöjd! :-D Sadeln kommer att ta tid att rida in sig i, men det kommer verkligen att vara värt det! Jag behöver jobba vidare med min sits (långa ben, sitta mitt över hästen etc) men det kommer att bli så bra! 
 
Skrittade av ute på en häst som mer var på tårna än slutkörd. :-P Det här blev sista träningen på ett bra tag framöver, nu kan Sunny föla när som helst, så jag kommer hålla mig hemma och bara rida kortare pass. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0