Tempoväxlingar i galoppen!

I fredags hade jag noll ridlust, så jag beslöt mig för att lite galopp skulle pigga upp. Värmde upp i alla gångarter längs hammarvägen och upp längs gamla grusvägen vid berget. Ariel blev rätt glad av att få galoppera där, det är ju småkuperat och rätt så mycket igenväxt, så det känns nästan som att rida på en stig. Hon gillar stigar. ;-)
 
När vi kommit till vändplanen fick hon springa lite snabbare hemåt, det var skoj tyckte hon, även om det blev många skrittpauser då jag tyckte det var lite väl modigt att galoppera i nedförsbacke. Sedan tog vi en avstickare uppför nya grusvägen vid berget, red halva den och verkligen manade på henne i snabb galopp. Roligt!
 
Skrittade hela vägen ned till T-korsningen igen, sedan var Ariel taggad igen. Fortsatte bortåt mot hammarvägens vändplan. Blåste på rätt fort i galoppen, men provade även att sänka tempot utan att bryta av till trav. Det har vi aldrig gjort förut, men det gick hur bra som helst. :-D Så stolt över Ariel som börjar få mer styrka i galoppen. Joggade av en suerfin tjej som verkligen gick lång och låg, innan vi vek in på traktorvägen och skrittade hela vägen hem via storgatan. 
 
Mycket nöjda när vi var hemma, Ariel fick sig en välförtjänt dusch och rullade sig sedan i leran...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0