Turbomotor

I torsdags skulle jag rida ut ett enklare joggingpass i dressyrsadeln. Såg framför mig hur vi liksom flöt fram lång och låg, avslappade bägge två. Haha, det blir aldrig som jag tänkt mig. :-P
 
Ariel var supertaggad redan när vi gav oss iväg. I rask skritt tog vi oss längs hammarvägen och när jag bad om trav så var det inte precis joggtrav utan mer älgtrav. ;-) Det var länge sedan hon hade sådan framåtbjudning ute, så jag hade ärligt talat inte hjärta att bromsa henne. Såg bara till att hon var hyfsat balanserad och så fick hon trava på istället. 
 
Galopperade även lite, stora och glada språng var det, jag stod upp i sadeln så jag skulle störa ryggen så lite som möjligt. Sedan var vi framme vid traktorvägen som leder till storgatan, så där blev det förstås skritt. 
 
Framme på storgatan så jobbade vi några varv på första vändplanen. Först trav och sedan galopp. Det gick sådär, då vändplanen är lite ojämn och sedan ville Ariel hela tiden dra åt den del av volten som var hemåt. Så jag fick det lite kämpigt och det blev inte alls samma fina galopp som dagen innan. Men bara ATT vi kan göra en sådan övning i flera varv är ett enormt framsteg och jag var supernöjd när vi gjort det i bägge varven. 
 
Ariel skrittade sedan hem med energiska steg, så jag fick faktiskt dämpa henne i nedförsbacken. :-P Det märks verkligen hur enormt mycket hon trivs i nya sadeln, precis som i hoppsadeln får hon plats med att höja ryggen och ta ut rörelserna. Det fick hon förvisso i bomlösa sadeln också, men i ffa galopp får jag mer hjälp av dressyrsadeln. Jag är mycket nöjd med köpet. :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0