Definitivt på G!

Efter tio dagars vila rivstartade vi med att åka på hoppträning i Nyland i onsdags. Var lite tidigare än vanligt, så vi hann värma upp lite i alla gångarter innan P kom. Sadeln känns verkligen fantastisk och Ariel verkligen flöt fram i traven. Även galoppen kändes mjukare från start. Tänk vad en omstoppning kan göra!
 
Vi fick värma upp med 3 travbommar rakt fram på läktarlångsidan, göra en femtonmetersvolt där det på bägge sidorna om medellinjen låg 3 travbommar, sedan fortsätta över 3 travbommar rakt fram igen, och på andra långsidan tog vi sedan travbommarna i volten igen.
 
Ariel jobbade på bra, men jag har lite svårt att få henne att lyssna till sidförande skänkel. Dvs jag gör hjälpen för otydlig i hoppsadeln. ;-) Hon blev grymt fin i formen efter några varv, men hua så jobbigt det var!
 
Sedan fick vi göra samma övning fast galopp rakt fram över bomhög istället för trav, så det blev övergångar mellan trav och galopp. Ariel gjorde riktigt fina fattningar och höll galoppen så bra, mycket nöjd med henne i det här jobbet (men jag blev ännu mer slut...). 
 
Bomhögarna gjordes om till kryss men Ariel fortsatte att jobba på precis lika fint. Även om det märktes att hon taggade till lite när det blev hinder. 
 
Därefter fick vi hoppa två koppelräck i galopp på volten istället för travbommar. Fick göra övningen en och en och rulla varv efter varv tills rytmen var samma hela tiden. Först i vänster varv, med koppelräck på 65 cm och sedan i höger varv med koppelräck på 75 cm. Ariel tyckte övningen var riktigt jobbig, men jag började komma åt henne hyfsat med innerskänkeln iaf. Hon kämpade på SUPERBRA och det är verkligen milsvida skillnad motför när vi gjorde en liknande övning förra sommaren (17/7). Då kunde hon knappt hålla galoppen ett helt varv och det var bara upphöjda bommar vi red över... Så härligt att få kvitto på att vi utvecklas!
 
Sedan fick vi hoppa hela övningen med koppelräck överallt, dvs koppelräck långsida, in på volten och hoppa två koppelräck på volt och sedan avsluta med sista koppelräcket på långsidan. Vi gjorde det två gånger i vardera varv och Ariel var fortsatt fantastisk. Hon kom lite nära några gånger, men rev ingenting. 
 
Avslutningsvis fick vi hoppa enbart de två koppelräcken på långsidan, där första var 65 cm och andra höjdes upp till 85 cm. Första gången vi kom framåt kom Ariel lite nära andra hindret och rev det, men sedan hoppade hon superfint andra gången. Det känns verkligen som att flyga när jag hoppar henne. <3 Känner mig inte ett dugg osäker eller tveksam längre, det är bara roligt! 
 
Joggade av en mjuk och fin häst som gick lång och låg oavsett vilket varv vi var i. Sådant är härligt! Hon fick skrittas av avsuttet medan vi byggde bort, sedan blev det massage av vänster bog, stretchning av alla benen (mycket uppskattat!) och kyllera runt om. Nöjda åkte vi sedan hem. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0