Mera svängar

I söndags var det hoppträning igen. Byggde fram två koppelräck vid vardera kortsidan, där ena stod parallellt med medellinjen och den andra lite mer på diagonal. Samt tre studshinder längs läktarlångsidan.
 
Vi fick börja värma upp i trav med att trava över bommar istället för koppelräcken. Det blev en ganska snäv sväng mellan hinder ett och två, sedan skulle man passera utanför en bom som låg strax innanför långsidan mot vägen, göra en stor volt (så man kom nära studsserien), passera utanför bommen igen och så ta de två sista koppelräcken som nu var bommar på marken. 
 
Ariel var ganska oengagerad i traven, men ffa så var jag så matt av värmen att jag knappt orkade rida. Flåsade som en tokig och fick ta paus ett par gånger. :-S
 
Vi gick sedan över i galopp, men tog då bara hinder nr 2 och 4 (som stod parallelt med medellinjen), samt förstås den där volten. Det kändes så konstigt när jag galopperade Ariel på volten, speciellt i vänster varv. Klagade till P som konstaterade att jag var en otacksam matte. När Ariel nu galopperar i balans på volten och faktiskt gör sitt jobb bra, då gnäller jag över att det känns konstigt. Bara för att jag är van vid att hon är i obalans. ;-)
 
Fick pusta lite innan vi tog studsserien ett par gånger. Ariel älskar studs och jag kunde fokusera lite på min sits. Perfekt! Sedan fick vi jobba med lite svängar över koppelräcken på kortsidorna. Det var inte lätt, men Ariel kämpade på bra och jag försökte hänga med så gott jag kunde. 
 
Vi avslutade med att hoppa bana, först över studsserien, sedan ta koppelräcken på ena kortsidan, rida en stor böj (där vi tidigare gjort volt), hoppa de andra två koppelräcken och avsluta med studsen igen. Ariel gjorde jobbet superbra! Så nöjd med henne. :-D Sedan skulle vi hoppa samma bana igen, fast åt andra hållet. ;-) Då var jag lite övertrött, så jag tappade tyglarna över sista koppelräcket, men genom att styra med sits och skänklar kom vi ändå bra över studsserien. Tur jag har världens bästa häst som aldrig skulle få för sig att stanna. <3
 
Noterade efteråt att koppelräcken som stod parallellt med medellinjen var 70 cm höga, men de kändes knappt. :-P Det tar sig redan! Även om P påpekade (och det har hon rätt i) att det är svängarna som vi behöver träna på, inte att hoppa själva hindren. 
 
Joggade av en superfin Ariel innan vi byggde bort banan. Sedan fick hon beta lite innan vi åkte hem och hemma fick hon sig en dusch. Mycket nöjd häst! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0