Svängar och mera svängar

Igår var det äntligen dags för hoppträning för P. Egentligen skulle jag och Ariel iväg till Dannero för årets enda träning för S (både torsdag och fredag), men den blev inställd, så jag lyckades övertala P att ha en extrainsatt träning. ;-)
 
Vi fick bygga fram fyra hinder på medellinjen, de stod som i en förlängd S-båge. Först värmde vi upp genom att trava över bommar i den slingrande serpentin som blev. Ariel var inte riktigt igång, men böjde sig ändå riktigt bra i bägge varven. Hon är på väg in i brunst och lite så superintresserad av att jobba. 
 
Sedan fick vi komma i galopp på diagonalen, galoppera över bomhög, göra en stor volt runt hinder nr 2 och 3 och så på andra diagonalen över sista bomhögen. Ariel tyckte att volten var lite jobbig, men hon höll galoppen även om hon ibland landade i fel galopp så vi fick sakta av och fatta ny. Men jag MÅSTE bli noggrannare med fattningarna. :-( Slarvar alldeles för mycket med dem. 
 
Fick komma igen och hoppa koppelräck istället för bomhög, fungerade något bättre även om Ariel nästan varje gång landade i fel galopp. Bara att nöta vidare!
 
Sedan fick vi hoppa två hinder efter varandra, dvs först ett hinder på diagonal och sedan vända runt på en volt och hoppa nästa hinder. Inga problem alls för mig och Ariel! :-) När vi gjort det med bägge hinderparen satte P ihop till en bana. Först skulle man ta ett hindrer på diagonalen, vända runt och ta första hindret, sedan en båge runt till sista hindret (typ som vi gjorde när vi gjorde en stor volt, fast det nu bara blev en båge), vända runt och ta tredje hindret på diagonalen. 
 
Ariel började så smått tagga till när det blev mer hoppning, så jag fick till två helt ok språng. Sedan red jag en fin båge mot sista hindret och allt stämde så himla perfekt. Varvid jag blev osäker och gjorde halt, för jag trodde jag red mot fel hinder. SUCK! Snacka om att behöva jobba mentalt med sig själv... Jag menar, vad hade det gjort om jag råkat hoppa fel hinder? Det är ju träning och inte tävling... Nåja, satte igång Ariel igen och hoppade de två sista hindrena helt okej också. 
 
Jag behöver hoppa mer, jag är så ringrostig, tappar balansen, blir före eller efter i språnget och så åker hälen upp ibland. Så mer hoppning för mig. Ariel är inte lika ringrostig, men det märks att hon tappat både muskler och kondition. Men roligt hade vi! :-D
 
Sist vi gjorde den här övningen var i slutet på juli, när vi hade ridläger. Då var jag inte alls lika nöjd som jag var nu, så visst har vi gjort framsteg även om vi tappat en del under vintern. Heja oss! :-)
 
Joggade av en superfin och mjuk häst innan vi skrittade av på grusvägen. Ariel tyckte det var så skoj och lade in turboskritten både på bortaväg och hemväg. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0