Ett eget ridhus...

I lördags lastade vi för första gången på fem månader och åkte iväg till Hesselby gård. Ariel klev glatt in i transporten, även om det märktes på henne att hon var lite nervös.
 
 
Väl framme kunde jag konstatera att det var helt öde. Sover alla på lördagsförmiddagarna? Inte mig emot... Efter att ha gjort i ordning Ariel kunde vi njuta av ett helt tomt ridhus, 20x60 meter nyharvat... Så lyxigt!
 
Ariel var väldigt spänd och tittig i början. Normalt tycker hon om ridhus, men Hesselbys har vindväv på sidorna, så hon kan både se och höra allt utanför. När jag väl joggade igång henne och gav henne uppgifter (älska serpentiner!) så blev hon alltmer avspänd och fokuserad. I galoppen ville hon inte ens sakta av efter tre varv (480 meter...) så roligt hade hon med bra underlag. :-)
 
Jobbade en del på volten i trav, gjorde min favoritövning där man rider på en 20-metersvolt och så får man på ett varv in fyra 10-metersvolter, två i vänster varv och två i höger varv. Ariel älskar också den övningen, så vi hade skoj ihop där. :-D
 
Sen försökte jag jobba galoppen på 20-metersvolt, men det var omöjligt enligt Ariel. Hon ville bara skjuta ut bogen och ramla in i volten. Efter ett par halvhjärtade försök i bägge varven provade jag att korta upp tygeln lite och faktiskt SÄGA ÅT HENNE att nu jobbar vi. Då kunde hon plötsligt följa volten perfekt, flera varv... Så jag börjar misstänka att hon behöver mer ram såhär i början, dvs att jag måste vara tydligare med vad jag egentligen vill. Fascinerande nog blev det även lättare att sitta i galoppen också, även om det är skitsvårt fortfarande då hon har så stora språng.
 
Eftersom hon var så duktig i höger varv nöjde jag mig där och joggade av henne lång och låg. Också ett jobb jag hade kunnat hålla på hur länge som helst med... <3 Skrittade sedan av ordentligt innan vi åkte hem. Nöjd både häst och ryttare! På min instagram (habina82) finns en film om hur fin Ariel gjorde sig, efter att jag duschat av henne allt svett. Hon hade tom svettpärlor i ansiktet, det var länge sedan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0