Gör om - gör rätt

Häromdagen kom jag till insikt om att jag återigen stressar fram resultat, istället för att ta det i min och Ariels takt. Jag håller på med det här för att det är en rolig hobby och Ariel gör det för att jag ber henne, då vill jag att hon ska genomföra uppgifterna med glädje och självförtroende.
 
Att debutera 0,90 reda nu, när vi egentligen inte ens hoppat banor på 0,80 mer än ett handfull gånger, inklusive lite halvdåliga språng (om än felfritt) känns som att det kan gå bra, men lika gärna bli pannkaka. Jag har kvar orden från tränaren på fälttävlanslägret 2015, "aldrig låta henne hoppa något jag inte är helt säker på att vi klarar" och trots försäkringar både från kompisar och tränare, så känns det inte rätt att hoppa 0,90 på tävling innan vi känns trygga med banor på 0,80.
 
Eftersom Ariel är min ögonsten och hennes glädje är det viktigaste för mig, finns det ingen brådska att hinna nåt bara för sakens skull. Förmodligen kommer vi inte iväg till SM i år heller, men det gör ingenting. Varje gång jag är med henne blir jag glad, varje gång vi hoppar känns det som jag ska explodera av lycka. Det är viktigare.
 
Så nu börjar vi om och så följer vi den plan jag stakade ut redan vid årsskiftet. Den plan som faktiskt känns realistisk. Den är uppdelad i tre mål och totalt tio delmål till de målen.
 
MÅL
Rida LC:1 med bibehållen bjudning på tävling
Starta 0,80 hoppning
Galoppera barbacka
 
De nuvarande delmålen vi jobbar med är:
Rida alla övergångar i LC:1 bra
Galoppera 4 x 2 min
Trava barbacka på böjt spår
 
Hoppas det blir skoj att följa oss ändå, även om det kanske inte ens blir nån tävling i år. :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0