Dressyr i nystoppad sadel

I lördags var tanken att jag och Ariel skulle känna av hur det kändes med nystoppad sadel. Men eftersom jag kombinerade det hela med något brunstig häst (förvisso i sluttampen av brunsten), annorlunda infästning av stiglädren (ville testa att ha på ovansidan av kåpan), fel ridbyxor (helskodda istället för oskodda) och glömde mina handskar hemma (rider alltid med handskar annars...), så vet i sjutton vad som berodde på vad under passet. ;-)
 
Men vi jobbade iaf med de olika linjerna i LC:1. Först skrittade vi fram genom att rida rätt upp, vända höger, vända över ridbanan och så börja om igen. Hon kändes rak och fin, men jag tycker det är svårare att rida helt rakt när hon skrittar än när hon travar. Sedan red vi en massa serpentiner (tre bågar/långsida) i både skritt och trav. Jag har fortfarande svårt med var någonstans bågarna ska vara, så vi får nöta vidare helt enkelt. Några diagonaler fick vi in också, innan vi avslutade passet med att rida på stora mittvolten i alla gångarter samt göra den där halvvolten som avslutar programmet. 
 
Galopp på volt var fasiken hopplöst... Till sist var jag tvungen att släppa stigbyglarna, för jag hamnade så himla mycket på hennes yttersida hela tiden. Hon kämpar på så bra och jag bara försvårar för henne. Med fullt fokus på att sitta mitt över hästen och rida längs ett förutbestämt spår (typ rida en kvarts volt i taget), fick vi till det riktigt, riktigt bra. Men jag behöver träna massor mer i galopp (Ariel not so much). 
 
Joggade av en sååå nöjd häst (hon älskar verkligen att arbeta!) på åttvolter innan vi avslutade med att skritta igenom hela LC:1. Det kändes bra, nu har vi förhoppningsvis fyra pass på oss med programridning innan det är tävling. :-)
 
Jo just ja... Sadeln. Ariel var precis som vanligt, men jag upplevde faktiskt att jag kom upp mer över henne, alltså att stoppningen nu är mer jämn än den varit tidigare. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0