Dressyr på stor yta

Ja, i måndags blev det faktiskt ridning. Jag är så taggad nu att allt jag kunde tänka på när jag åkte hem var att jag ÄNTLIGEN skulle få rida ordentligt. Dessutom var det svalare väder, så risken för seg häst kändes obefintlig. 
 
Vi red på "ridbanan", men då hyresvärden tagit bort staketet så hans hästar kan beta där, så blev det istället en jättelik ridbana vi kunde rida på (dvs hela hans sommarhage), vi höll oss på ca 70 x 250 meter... ;-)
 
Skrittade fram på långa tyglar i tio minuter först, Ariel var lite skeptisk till att vi kunde RIDA i hagen, hon har gått där och betat ett par gånger tidigare. Men ok då, tyckte hon efter ett tag. Sedan joggade vi igång i trav, med övergångar till skritt. Mysko känsla i traven, tills jag insåg att det var så pass hårt i marken att hon inte tog ut steget ordentligt. Eftersom hon skulle vila åtminstone till söndag sedan, så red jag ändå på, men med den hårda marken i åtanke. 
 
Galopperade lite i lätt sits också, innan vi började dagens arbete. Jag behöver (fortfarande) bli bättre på att ha en exakt plan för uppvärmningen, men den sparar vi till nån annan gång. Fokus för dagen var övergångarna som är i LC:1, men vi kom faktiskt inte längre än till första momentet. Övergång mellan arbetstrav-skritt 6 steg - arbetstrav. Med nosen från grinden lekte vi med helt fantastiska övergångar. Jag kunde spänna magen så saktade Ariel av. Sedan "andades" jag med vaderna och vips var vi uppe i en otroligt fin arbetstrav igen. Enda krånglet var att jag hade lite halvsvårt att sitta ned i traven, men det kändes ändå helt magiskt. <3
 
Sen efter 250 meter så vände vi nosen hemåt istället. Då kunde jag inte sitta i traven alls, för det var så enormt mycket rörelse. Dessutom slutade bromsen fungera... Jag satt och skrattade åt min ivriga häst, som bara hade fokus på att fort ta sig till grinden igen. ;-)
 
För några år sedan hade Ariel lite bekymmer med låst rygg, det berodde på att jag satt helt stilla i traven och därmed "sa åt henne" att låsa ryggen. Efter mycket stretchning och att jag varit noga med att röra mig i sadeln i trav (men ändå följa med) så har det blivit mycket bättre. Det här passet visade hon verkligen hur rörlig hon är och då gäller det "bara" för mig att bygga så pass mycket bålstyrka att jag orkar vara följsam i rörelsen. Puh!
 
Vi hade riktigt roligt även om jag inte hade nån broms hemåt, för vips var det dags att vända bortåt igen och så kunde jag njuta av fantastiska övergångar igen. Vi jobbade även lite på stora volter med övergångar där, men då blev det lite mycket för min hjärna att få ihop samtidigt, så rakt spår fungerade bättre (just nu). Avslutade med att rida lite galopp och träna på att sitta ned i galoppen också, men det behöver nötas mycket, mycket mer...
 
Skrittade av en nöjd häst, jag var också supernöjd. Vi har inte tappat så hiskeligt mycket (mest jag), men framförallt ska vi fortsätta att rida dressyr för att det är kul, inte för att vi ska tävla om knappt två månader. Är vi inte redo för tävlingen så stryker jag oss bara. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0