Mjäkig matte

I lördags var jag inte riktigt klok, det blev motion av alla tre hästarna... Eftersom jag dessutom klämde in fyra (!) fotbollsmatcher från VM att kolla på, så blev det ganska sent som jag red Ariel.
 
Jag hade bestämt mig för att testa att rida längs skogskanten på lägdorna som går hela vägen bort till 272:an. Det var ganska nyligen jag fick veta att det gick att rida där, dvs att de djupa krondiken som fanns hade övergångar man kunde rida över. Härligt!
 
Just nu är det så torrt i markerna, så grusvägarna är hårdare än asfalten. Jag törs knappt trava där, fast jag har en ordentligt grundutbildad häst. Det gör att galoppjobben fått stå tillbaka en tid. Men inte längre, för oh så roligt det var att galoppera på lägdorna!
 
Vi gick ut ganska lugnt med 4 x 1 min galopp, med 1 min skritt emellan varje. Jag har fått för mig att Ariel inte har så bra kondition, men det visade sig att intervallerna var alldeles för enkla för henne. ;-) Ariel var supertaggad redan innan vi började galoppera och hon var både snabb och stark i själva galopperna. Faktiskt så pass stark att jag inte behövde driva på en enda gång, hon har ett så härligt tryck i galoppen nu. <3 Inte kände jag nån skillnad på vänster eller höger heller, hon känns ovanligt liksidig. Hon fick som sagt rulla på i det tempo hon själv valde, det enda jag gjorde var att sakta av efter varje minut och skritta, samt sedan fatta ny galopp när minuten var över. :-) Första och tredje intervallen blev snabbast, där låg hon på 21,5 km/h respektive 23,3 km/h. Ändå kändes det inte som att det gick fort, bara att hon var stark i bakdelen. 
 
Jag önskar så att jag kunde återvända till när jag kämpade med Ariels galopp 2011, när vi galopperade fram och tillbaka på grusvägar och jag peppade henne allt jag kunde för att komma upp i 15 km/h. Hur jag grät över att hon inte hade nåt driv öht i galoppen (inte ens med sällskap) och det kändes hopplöst att någonsin få en bra galopp. Om jag bara kunnat återvända dit och berätta att det löser sig. Hon behöver bara tid att bli starkare i sin galopp, hon är bara bebis nu, se till att ha roligt istället! 
 
Nåja, man lär sig av sina misstag och Ricky ska iaf bara få ha roligt hela tiden. :-D
 
Ariel tyckte att vi avslutade passet på tok för tidigt, hon ville galoppera mera! Men jag lovade henne en längre uteritt dagen därpå och med massor av galopp där istället. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0