Sista visningen avklarad!

Jag har alltid velat visa Ariel för Morgan Johnsson, så när SUFF skulle ha utställning med honom som domare i Knivsta, så var jag snabb att anmäla. Ricky fick hänga med också, det blev en stor apparat att få med två hästar då jag inte får köra bägge själv. Men kompis J kom med sin monsterbil och sitt monstersläp, då var det inga problem ;-) Sen var kompis S också med, mest som moraliskt stöd, men även som hästhållare då Ariel och Ricky gick i ring direkt efter varandra. 
 
Ariel var väldigt upprörd över att Ricky inte var bredvid henne när hon gick in i ringen, så hon var ganska ofokuserad i början. Men successivt lugnade hon sig och fokuserade på uppgiften. 
 
 
Underlaget var rejält tungt att gå och springa i, jag grävde liksom ned mig i underlaget i varje steg. Fick tom mjölksyra i låren vid ett tillfälle, det var länge sedan kan jag säga... Därigenom visste jag att jag inte skulle få fram någon trav och knappt någon skritt heller. Så jag var ok med det. 
 
 

Ariel gick tvåa i sin ring och med sina 40 poäng fick hon även gå en sväng i BIS-ringen. Jag är nöjd med kritiken, även om jag som sagt vet att hon kan skritta en 9:a och trava en 8:a utan några som helst bekymmer. Kanske tom trava en 9:a med en mer långbent visare. Men nu är hon färdigvisad och det känns skönt. Jag har rätt svårt med bedömningssporter överlag och på utställning bedöms ju även sånt jag inte vill påverka som hästägare. Ariel hade tex sett mycket mer sportig ut (och kanske fått högre poäng) om jag satt henne på bantning med 5 kg hö/dag en månad innan visning ihop med tuff konditionsträning. Men hon hade inte mått bra av det och inte jag heller, så jag tar hellre lite lägre poäng och en lycklig häst. 
 
Hon lastade sig själv både dit och hem, samt stod som ett ljus både i transport och boxhage. Så lättsam att ha med sig! Nästa stora grej är dressyrtävling 22 juli, den är bara 8 km bort så det är klart att vi ska vara med! :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0