Spänd dressyr

I fredags kom hovslagaren och skodde om, tog bort snösulorna men behöll broddarna. Sedan fick Ariel gå ut i hagen några timmar innan vi gav oss iväg till Haga för att jobba lite dressyr. 
 
Ariel var superspänd när vi red dit, hon tvärnitade och hoppade i sidled ett par gånger, vilket är väldigt ovanligt för henne. Men jag börjar misstänka att hon börjar komma upp så pass mycket i kondition, att det märks även vid andra tillfällen än galoppjobben.
 
Framme i Haga blev hon livrädd för någonting (väldigt oklart vad), så vi fick jobba med att slappna av i skritt nästan hela passet. På slutet kom kompis S förbi och filmade lite. Besparar er filmerna, då vi pladdrar en massa och analyserar vad som sker, men däremot så klippte jag ut två bilder ur filmerna. Det är det sista vi gör innan vi skrittar hem, jag rider lätt och Ariel har äntligen slappnat av.
 
Jag har fel handställning på bilderna, därav att spöet pekar uppåt. Nyttigt att se så jag har lite att fila vidare på.
 
Skillnaden mellan de två bilderna är att Ariel på den nedre bilden fått en dm längre tygel, det är den tygellängd hon "ska" gå på i det arbete vi gör nu, men på den övre bilden är hon fortfarande för spänd (även om det inte syns) för att jag ska våga länga ut tygeln. Så även om hon ser fin ut på bägge bilderna, så är hon nöjdare på den nedre.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0