Grubblerier kring framtiden

Som säkert framkommit i min andra blogg, så är jag förtjust i att planera. Satte mig igår ett tag och spånade lite kring framtiden med Ariel. Vilket gjorde mig än mer förvirrad än jag brukar vara.

Å ena sidan vill jag att hon skall bli välutbildad och meriterad, med prestationsmedaljer i alla valörer i så många inriktningar som möjligt. Å andra sidan är jag ju egentligen varken någon duktig ryttare eller särskilt fanatisk när det kommer till tävlingar.

Min plan såg ut som följande:

Hösten som fyraåring: Tävla LC dressyr. Hoppa 50-60 cm.
Våren som femåring: Tävla LB dressyr, LD hoppning.
Hösten som femåring: Tävla Debutant fälttävlan.
Våren som sexåring: Tävla LA dressyr, LC hoppning, CR distans.
Hösten som sexåring: Tävla Lätt fälttävlan.
Våren som sjuåring: Tävla 1,00 hoppning, T50 distans.
Våren som åttaåring: Tävla T80 distans.

Anledningen till att jag lagt upp det som så, är att jag får tävla Ariel som ungponny till och med sjätte året. Det känns på något vis lättare att komma ut på dressyr- och fälttävlan med andra ponnyer, än vad det känns inom hoppningen.

Samtidigt när jag spånade igår, slog det mig att jag 1) inte tycker om att tävla dressyr, 2) inte är tillräckligt kunnig för LB-LA just nu och 3) faktiskt inte skaffade häst för att tävla ihjäl både den och mig.

Någonstans inom mig känner jag helt och hållet igen mig i min bekants blogginlägg:

http://distansritt.blogspot.com/2007/12/light-light-medium.html

Varför sysslar jag egentligen med hästar? För att planera, följa en planering och samla prestationsmedaljer/meriter? Eller för att jag fylls av en lyckokänsla varje gång jag ser nedanstående?

image18

Kommentarer
Postat av: Jempa

En grovplanering och grov målbeskrivning är topp att ha. Dock tycker jag att din planering lät väl ambitiös - i alla fall med tanke på var du för stunden står både när det gäller ridutbildningsbiten och kanske även att utbilda vid hand? Jag menar inte att du är okunnig, utan mera ringrostig. Vilken deltävling är mest meriterande ur ev. avelssynvinkel? För mig med SWB så är ju kvalitets en milstolpe. Övriga tävlingar - javisst - men det det är kvalitén som "smäller högst". Jag förstår din önskan om att utbilda själv, men som du själv skriver - att tävla är kanske inte så viktigt egentligen annat än att det skulle vara meriterande. Jag skulle satsa mot ett speciellt delmål och se till att jag verkligen når dit, kanske genom ordentlig träning och med hjälp av proffs. När det målet är uppnått kan jag slappna av och fortsätta utbilda i min egen "amatörtakt". Sedan kanske hyra in ett proffs igen för att klättra vidare till nästa mål... Osv... Gisses vad jag svammlar. *skäms*

2008-02-11 @ 20:50:09
URL: http://chantilla.blogg.se
Postat av: Ellinor Karlström

Men det är bra "svammel"! Det är ju sådant jag vill höra! :-) Ur avelssynpunkt är ju treårspremieringen viktigast, och jag funderar på att lämna bort henne för coachning inför den.

Efter det är det inget som är mer meriterande än något annat, utan jag tror snarare att jag skall se till vad jag själv (och hon!) tycker är kul.

Dessutom, vilket jag kanske var lite otydlig med, är de mål som är angivna de HÖGSTA målen, det vill säga om det står LB dressyr, så innebär det att jag som högst får tävla LB dressyr under den perioden. Jag kanske fortfarande är kvar på LC dressyr i verkligheten. :-)

2008-02-11 @ 22:59:01
URL: http://habina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0