En lång dag i stallet

I söndags var det hovslagardags igen. Eftersom K skulle jobba var det jag som fick den stora äran att vakta hästarna. Ariel fick gå in tillsammans med Sunna, medan Idunn blev ensam kvar i hagen. Ariel fick först stå på gången och bli borstad, men sedan åkte hon in i den enda boxen som finns i stallet. Det var första gången för henne och hon var väldigt fascinerad över både halmen, höet, fönstren och de rester av fårull som fanns (fåren klipptes häromdagen).

Medan hon stod där blev först Sunna skodd, vilket tog tre timmar.... Sedan var det Idunns tur och Sunna fick gå ut i hagen. Idunn tog bara tjugo minuter att verka, så sedan fick Ariel och Idunn byta plats och Ariel fick äntligen göra någonting. Hon nosade förtjust på hovis, och jag såg till att hålla mig lite i bakgrunden. Jag vill gärna att hon lär sig att vara ensam med hovis, för man vet aldrig vad som händer i framtiden. Ibland kan det vara bra att hovis kan jobba själv med hästen och hästen lär sig att stå stilla.

Ariel hade lite svamp (?) längs bärranden på alla fyra hovarna, så jag fick i uppgift att hålla lite koll på det framöver. Jovisst, det går säkert bra om man bortser från att jag knappt hinner se Ariel så här i flyttider... Nästa gång jag träffar henne blir på söndag, och då har det ju gått en vecka redan.

Ariel och Idunn fick sedan gå ut i hagen och äta hö tillsammans med Sunna. Jag var så slut efter en lång förmiddag i stallet, så jag åkte hem utan att göra något mer med Ariel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0