Flytt 2010

För ett tag sedan berättade min stallvärd att de skall sluta med hästar. De ville därför att jag skulle leta efter ett nytt ställe att ha Ariel på. Efter lite annonsläsning fick jag napp på ett stall som ligger mycket närmare stan än nuvarande (15-20 minuters resväg jämfört med minst 40 minuter). Åkte för att titta och blev givetvis förälskad!

Stallet består av tio boxar, två uteboxar och fyra lösdriftsplatser. Lösdriftshästarna ha fri tillgång på hösilage i hagen, hemmagjord termobar så vattnet aldrig fryser, en kraftfodergiva kombinerat med uppbindning och visitering samt en halmbal i hagen under vintern. Ligghallen ströas också med halm och mockas med traktor vid behov.

Vi i lösdriften får använda övrig anläggning precis lika mycket som de andra, det betyder spolspilta med varmt och kallt vatten, sadelkammare, toalett, fikarum, ridbana 30x60 meter och hinderpark med många hinder (mina hinder följer med dock). I skogen finns det en terrängbana och lite längre bort en preparerad travslinga som vi får rida på.

Just nu är det fullt i lösdriften, två new forest (en dräktig!), en kallblodstravare och en varmblodstravare. Men Ariel är välkommen dit från maj månad och om det fortfarande är fem hästar i lösdriften till hösten så bygger de ut ligghallen så alla ryms.

I stallhyran ingår även fri mängd havre, korn, betfor och mineraler, vilket känns skönt även om jag inte kommer använda några större mängder. Jag slipper krångla med höinköp eller bära höbalar och jag slipper oroa mig för att vattnet fryser (och hästarna får kolik) under vintern. Bäst av allt är nog att jag får så pass nära att jag kan åka varje dag om jag vill! Vilket jag numera faktiskt vill...

Kommentarer
Postat av: Monica Andersson

Det låter ju som ett kanonställe det där nya stallet =). Underlättar ju att det är relativt nära att ta sig dit. Nu när man kan börja jobba lite lätt med våra unghästar vill man ju göra det fler gånger i veckan. Lycka till.

/Monica

2010-01-17 @ 12:03:39
URL: http://www.andersson.zoomin.se
Postat av: Evamaria

Men å va ROLIGT det låter! Kanske några att rida ut med och att fika med! Att det ligger nära gör ju mycket för inspirationen! GRATTIS!!

2010-01-17 @ 16:06:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0