Spontanstädning och lite turboridning

Igår kom jag till stallet samtidigt som M, vilket förstås ledde till att vi slog följe ut och hämtade hästarna. Ariel var inte precis överförtjust att se mig, men följde ändå med snällt. Hon ställde sig och sov i skötselspiltan med öronen rakt ut.

Borstade av henne som hastigast innan sadel och sidepull med bett och dubbla tyglar åkte på. Bestämde med M att hon och Maggie skulle promenera med oss. Insåg att det var fem (!) veckor sedan vi hade sällskap ut.

Ariel var riktigt trevlig på bortavägen. Pigg men utan att bli ofokuserad. Vi travade några gånger och sista traven kändes hon lite trött. Så vände vi och Ariel förvandlades till kapplöpningshäst inför start. Hon skulle inte skritta, utan trav var det som gällde. Tränade lite halter och vändningar för att flytta fokus, det hjälpte sådär. Sedan fick hon trava av sig lite och hej vad det går.
 
Inte så att jag inte kan få stopp på henne, men det krävs mer än bara en enkel förhållning.

Provade att använda bettet lite, det går bättre i skritt än i trav. Tyckte det såg ut som att sidostyckena var lite för långa, och eftersom det inte går att reglera särskilt mycket på distanstränset (utan att göra nya hål) så lät jag bli bettet efter det.

Sista biten coolade Ariel ned och blev så där fin som hon var på bortaväg. Då var allt förlåtet igen. M påpekade att hon inte ser irriterad eller sur ut, utan snarare att hon tycker det är så KUL att vara på äventyr att hon blir för pigg. Hon har så bråttom att uppleva allt som finns att uppleva.

Åter i stallet var Ariel plaskvåt där utrustningen legat. Det blev avsvampning där och mellan bakbenen. För ovanlighetens skull stod hon och njöt, så hon kanske lär sig tycka om vatten till sist. Hällde på switch, tog bort en fästing och släppte sedan ut i hagen. Ariel drack vatten länge och sedan rullade hon sig i gräset.

Sedan hade jag tänkt att bara rengöra utrustningen lite som hastigast och åka hem, men jag och M lyckades sporra varandra till att tömma garderoberna och städa. Vi hade superkul, skrattade massor och pratade om allt möjligt så som det brukar bli. Jag är ganska nöjd med ordningen jag fick i stallet, men jag behöver åtminstone två eller tre hyllor till för att få allt att bli perfekt. Skall be stallägaren om det.

När jag väl åkte hem var det med ett löfte om att träffas idag, rida ut en tur till och smörja läder. Jag som hade tänkt rida dressyr imorgon lägger raskt de planerna åt sidan. Allt blir så mycket roligare när man har sällskap och då är det uteritt som gäller.
Trackback
RSS 2.0