Fantastiskt ridpass!

Det är lika bra att jag skriver inlägget medan den härliga känslan finns kvar. Hämtade in Ariel från hagen (längst bort...) och gjorde i ordning henne för ridning. Tog på novabettet på sidepullen och kopplade även på ett par tyglar där. Lite överkurs att rida med två tyglar, men det får bli så ett tag framöver nu.

Ariel stod som ett ljus hela tiden, tror hon ätit sig väldigt mätt under dagen och mest ville sova. Men när matte väl var på plats i sadeln vaknade hon till liv, men på ett positivt sätt. Det var full fräs framåt, i en riktigt fin skritt. Vi red bortåt i skritt först, sedan när jag kände mig säker blev det en del trav. Vågade rama in henne lite mer, räta på mig och få lite bättre känsla i traven. Det fanns ögonblick som verkligen gav mersmak.

Provade att skritta med kontakt med bettet, Ariel var lite halvskeptisk i början men sög sedan tag i bettet och verkade tycka om det hela. Att hon gick i form var väl lite att ta i, men en helt okej unghästform skulle jag nog kunna kalla det.

Varvade med trav några gånger till, innan vi vände och skrittade hemåt. Den mesta ångan hade pyst ur henne tack vare travpassen, så vi lyckades få till halter på hemvägen enbart för sits och röst (lång tygel!). Ariel var absolut inte trött, utan snarare var hennes energi fokuserad på mig och vad jag ville. Flyttade henne några gånger i sidled och det gick så himla bra!

Provade även att trava några pass på hemväg utan problem, kom på mig själv med att flytta henne till vänster för skänkeln och hon gjorde en riktigt fin skänkelvikning. Sista biten hem skrittade vi på lång tygel, med en sådan härlig, lugn känsla att jag nästan grät av lycka. Trots att en annan häst kom ikapp oss sista biten var hon ändå med mig hela tiden.

Öste förstås beröm över henne, och väl tillbaka i stallet stod hon och såg så nöjd ut. Hon vill verkligen vara matte till lags och göra så matte blir glad. Ikväll var hon nöjd för uppenbarligen hade hon lyckats...

Fick gå ut i hagen ganska omgående, och var lika fin vid handen som uppsuttet. Nu är jag bortrest några dagar, så Ariel får smälta lite intryck. Sedan blir det E.T. på torsdag och lättare promenad vid handen på fredag. Ingen ridning förrän till helgen, känns som helt rätt upplägg!
Trackback
RSS 2.0