Raspning

Ariel lyfte inte ens på huvudet när jag ropade på henne. Hon stod längst bort i hagen och gnagde på något som säkert påminde om gräs. Däremot kom Ella lunkande mot mig med spetsade öron.

Lagom till att Ella stuckit nosen under armen på mig hörde jag hovslag och tittade upp. Där kom Ariel i full fart, med pannluggen delad och ögonen lysande. MATTE! Sedan försökte hon övertala mig att hon inte ens hört mig.

Hon fick beta en stund innan vi gick in i stallet för putsning av hovar. Jag var lite tveksam till om jag skulle klara av att jobba med hovarna, men igår var en bra dag, så jag hade inte på tok för ont. Hovarna var faktiskt inte så långa, men så var det ju bara elva dagar sedan sist.

Jag har lite svårt att få till helt runda hovar, men de ser i alla fall hyfsat presentabla ut. Ariel var en liten ängel att jobba med, hon tycker det är dödstråkigt men håller ändå upp hovarna och står stilla. Däremot var hovarna väldigt torra, så kanske skulle jag behöva blöta dem lite i sommar.

Som belöning borstade jag igenom henne ordentligt, men jag har inte så mycket kraft i armarna att det blir särskilt mycket massage av det hela. Däremot lossnar det ju ordentligt med päls åtminstone.

Nöjda gick vi ut i hagen igen, där Ariel fick stå och njuta medan jag först borstade bort en massa stöv/boss och sedan gick igenom varje millimeter av henne. Kliade lite extra vid juvret, det var väldigt uppskattat!

Jag funderar över om mycket av det stöv som de släpper ifrån sig under vintern liksom kapslas in i de djupare delarna av vinterpälsen, för hon är fruktansvärt stövig nu under våren när hon fäller. Det kliar verkligen i fingrarna på mig att ge henne ett bad, även om det inte är någon idé förrän hon fällt klart. Gissa om det skall bli roligt att piffa till henne inför premieringen!

Jag kommer åka förbi henne på torsdag innan jag åker på semester. Då blir det bara en snabb avmaskning och inget mer. Ja, kanske en puss på mulen också. Sedan släpps de på bete på söndag, men då är ju jag långt därifrån, så jag får nöja mig med telefonrapporter.
Trackback
RSS 2.0