Upptäcktsfärd

Igår kom Ariel mig till mötes tillsammans med Lucky. Hon var inte alltför tillfreds med munkorgen, men hon hade i alla fall inte tagit av sig den. Ledde henne till stallet, där hon fick byta till grimma istället. Träffade F som berättade att Lucky försökte hjälpa Ariel av med munkorgen, så den hade redan blivit lite trasig under hakan. Nåja, den håller så länge den håller och sedan får jag väl skaffa en ny.

Ariel stod och sov medan jag pratade med J och Friday som var på besök. De har flyttat till ett stall alldeles bredvid ridskolan, så vi bestämde oss för att ta en riddate någon lördag. Roligt! Jag kan ju inga som helst ridvägar borta vid ridskolan, så det vore roligt med lite guidning.

Sedan gjorde jag i ordning Ariel för ridning. Tvekade lite om reflexerna skulle på, men tog dem ändå för säkerhets skull. Det visade sig vara klokt, fast det var ljust (inte skymning ens) när vi red iväg så var det kolsvart när vi kom tillbaka. Vi är helt enkelt ute så mycket längre nu och då hinner det bli mörkt på kvällarna.

Krutows medryttare med pojkvän var också på väg ut, så vi gjorde sällskap. Hon är ganska ny i stallet, så jag föreslog att vi skulle rida till klätterbacken, då hon inte varit där tidigare. Ariel var glad åt det trevliga sällskapet och promenerade på riktigt ordentligt.

Vi tog två varv i klätterbacken, sedan fortsatte vi längs slingerstigen i skogen och tog till vänster vid ängens slut. Normalt brukar vi ta till höger där och gå genom byn, men jag tyckte det var lite för sent för det igår. Dessutom visste jag att man kunde ta till vänster och komma tillbaka till stallet på ett bekvämt sätt, det hade L visat mig när vi red ihop en gång.

Men uppenbarligen hittade varken jag eller hästarna tillbaka, för vi red helt fel. Jag är lite osäker på hur L och jag red, men för säkerhets skull vände vi och tog den mest logiska vägen tillbaka. Det resulterade i att vi fick skritta en hel del på asfalt, sedan var vi tillbaka vid stallet igen. För mig var det verkligen en toppenrunda som vi hittade, först lite klättring, sedan slingrande skogsstigar följt av asfalt. En perfekt runda när man vill träna på varierande underlag i skritt.

Åter i stallet blev Ariel avskött lite som hastigast, sedan fick hon återvända till hagen utan munkorg, då jag helt enkelt inte hann knäppa på den. Jag fick nämligen skjuts av S hela vägen hem och det tackar man inte nej till när man är beroende av buss. Bestämde mig för att ta en riktig myskväll med Ariel på fredag, ingen stress och ingen ridning, utan bara borstning, pyssel och gos.

1 oktober kommer tävlingsterminen 2011 ut också, så spännande!
Trackback
RSS 2.0