Uteritt!

Ja, nu var det ett tag sedan jag red min fina tjej. Närmare bestämt 24 dagar. Men igår gav vi oss ut i mörkret...

Jag hade hand om Krutow igår, så det blev mockning av hans box och foderfix innan jag koncentrerade mig på Ariels box. Hon hade bajsat i krubban, så det blev ordentlig rengöring av de. Jag hoppas det inte blir en vana...

Sedan mockade jag Ariels box, som känns mer och mer lättmockad för varje dag. Jag lämnade golvet bart så det skulle få lufta sig ordentligt så länge som möjligt.

Hämtade sedan in en glad Ariel och ställde upp på skötselplatsen. Borstade av som hastigast, kratsade hovarna och tog på alla reflexer. Hon är så söt i allt sitt gula. ;-) Tog dressyrtränset då jag ville känna efter om hon tog stöd eller inte. F hade ju problem med det när Ariel tömkördes, men jag har inte haft några som helst problem tidigare.

Satt upp ganska klumpigt, man blir inte smidig av chaps och säkerhetsväst plus en massa kläder... Dessutom ville jag ju få ridtäcket att sitta kvar även när jag satt på ryggen. Fixade med gps-en innan vi kunde skritta iväg mot rakbanan.

Ariel traskade på ordentligt och jag var noga med att driva så fort hon tvekade för någonting. Det är dags att ta tag i skyggningproblematiken nu! Överlag gick faktiskt ridturen riktigt bra, hon jobbade fint i skritten både på lång och kort tygel. Det var inte lika spontant som hon sökte sig i form, men en viss känsla finns där ändå.

På hemväg blev hon ruskigt pigg (förstås) och där fick jag dämpa henne lite. Men jag kände mig aldrig osäker barbacka, så det kan vi definitivt fortsätta med. Åter i stallet fick hon ställa sig vid rampen så jag slapp landa med förfrysta fötter på marken...

Vi red 5,76 km på en timme, vilket definitivt är snabbhetsrekord för damen. Men det visar att hon har drivet i sig, bara hon håller igång skritten hela tiden. Åter i stallet blev det stretch av bakben och massage av bakdel innan hon fick sova under fleecetäcke medan jag ströade upp boxen. Hon fick även stå en stund i boxen med fleecetäcket medan jag plockade undan utrustningen.

När jag sedan kom för att ta av täcket försökte hon förklara att det var dags att gå ut i hagen igen. ;-) Hon har inte riktigt förstått meningen med att stå på box...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0