Galopp i snön

Dagen började inte särskilt bra, hade klivit upp tidigt för att hinna rida Ariel innan jag åkte till Hampus och E.T.-besök. Men parkeringen hade blivit skottad och all snö hade tippats över min bil. Efter en timmes skottning gav jag upp, lämnade återbud till E.T. och tog bussen till Ariel istället.

Mötte V vid stallet och fick ösa ur mig lite irritation. Sedan gick jag och M till hagen för att hämta hästarna. M skulle på tömkörningsträning för K-G men Alektor ville först inte lämna Ariel som låg och sov i snön. Men så kom jag fram till Ariel och tog över ansvaret för vakandet. Ariel låg kvar någon minut, men sedan blev hon så nyfiken på var Alektor tog vägen att hon klev upp.

Inne i stallet blev det avborstning och så på med alla grejerna. Valde att rida på träns då jag tänkt trava lite. Fick tips om en väg av V så jag slapp rida fram och tillbaka på grusvägen. Ariel stod som ett litet ljus vid uppsittning, så hon fick sig en godis.

Sedan red vi bort mot flygfältet. Blev ganska långa pass i trav då Ariel var ivrig och ville bara mer hela tiden! Letade efter en avtagsväg till vänster, men till sist (när vi hade flygfältet långt bakom oss), var det bara att inse att jag missat avtagsvägen, så vi fick vända tillbaka.

På hemvägen upptäckte jag att avtagsvägen inte alls var vid flygfältet (som jag fått för mig) utan en bra bit innan. Så det var inte så konstigt att jag missat den. Bestämde mig för att rida in på den ändå, mest för att se hur pass bra runda det var.

Träffade på ett par som var ute och promenerade, mannen utbrast "Åh så härligt det ser ut". Det kändes härligt också... Strax efter bad jag Ariel om trav och det var en ganska lugn sådan. Hon var lite upprörd över att vi inte längre red hemåt, utan tagit in på en annan väg. Men eftersom hon hade lite sug i traven, det var en underbar väg att rida på och solen sken, så kunde jag inte hålla mig från att ge galoppskänkel. Ariel svarade med att öka traven, varvid jag sade "ga-lopp" och fintjejen fattade en mjuk galopp som hon höll i tio-tolv språng. Jag kunde stå i fältsits och bara njuta. Märkte att hon inte riktigt orkade, så efter att jag drivit på henne några språng fick hon sakta av till trav och därefter skritt. Sedan öste jag beröm över henne.

Vi fortsatte längs med vägen ända tills den tog slut vid stora vägen. Sedan var det bara att följa den hela vägen hem till stallets grusväg. Det var en hel del trafik, men Ariel var hur cool som helst. Vi travade så fort det var tomt på bilar och det var en glad och lite mindre taggad tjej som gärna travade på i en fin trav.

Skrittade sista biten så Ariel hann komma ned i puls (ångrar så att jag inte tog med pulsmätaren!) och åter i stallet blev det fleecepyjamas och varmt vatten. Sedan stretchade jag igenom henne, tog reda på alla grejer och gav henne kraftfoder. Hon var väldigt nöjd, men när jag släppte henne i hagen travade hon iväg direkt och när hon fick syn på de andra hästarna bytte hon till galopp och galopperade dem till mötes. Matte var mer trött än så. Hemma igen såg jag att vi ridit 8,5 km så det blev ju längre än jag tänkt mig från början...

Följde sedan med T då hon skulle hoppträna Cassie för K-G. Blev så inspirerad att komma igång med hoppträningen på Ariel och även att hoppträna för K-G!

Imorgon blir det årsmöte med SUFF, så ingen ridning förrän nästa vecka.
Trackback
RSS 2.0