Styrketräning

Ariel stod och väntade på mig vid grinden när jag kom gående. Hon ville in och göra något roligt. På grund utav allt snöande var hon genomblöt, så jag drog av henne överflödigt vatten och lade på fleecetäcket.

Hon hade en väldigt lös tand i nederkäken, jag tog loss den så nu har hon glugg.

Provade det nya ländtäcket på henne, det passade riktigt bra!

Sedan åkte även sadeln på en sväng, med lite olika sadelgjordar. Ingen passade. Antingen var de för korta (dressyrgjordar) eller för långa (vanliga bomullsgjordar). Så det blir till att köpa ny sadelgjord om vi skall kunna använda sadeln framöver. Vilket vore bra.

Så kom M med Maggie, vi hade riddate idag. Tog på Ariel sidepull och satt upp barbacka igen. Vi skrittade iväg mot stigen nedanför klätterbacken, den skulle vara lagom igensnöad. Snön gick ungefär till kotan på Ariel och det var inga problem för henne att traska omkring där.

Vi hade riktigt roligt jag och M, så roligt att jag skrattade så mycket att jag inte orkade driva. Sedan kom vi ut på det öppna fältet och där var det mer snö, knähögt ibland och boghögt ibland. Ariel kämpade på tappert, vi stannade och pustade ett par gånger.

Sedan kom vi ut på stora vägen, med fast underlag. Skönt för Ariel att få skritta av sig mjölksyran. Vi blev omkörda av en stor buss, Ariel blev rädd (= spände sig och stod stilla), men det var inga problem att låta bussen passera.

Åter i stallet var det en nöjd tjej som vilade under täcket. Jag stretchade igenom benen och gav sedan kraftfoder. Åter ute i hagen ville hon inte gå, utan stå kvar med matte och gosa.
Trackback
RSS 2.0