Mera snöpuls

Det blev en tidig morgon i morse, planen var att hinna rida en timme innan ihopsläpp med nya hästen vid halv elva. Min tidsplan sprack redan vid bilen, då den behövde skrapas rutor och borstas snö på. Men som tur var så kom Ariel och mötte mig vid grinden, ren och fin. 

Så hon fick gå in i stallet, jag kollade de nyverkade hovarna (hovis var ute igår, snälla L och M tog hand om Ariel åt mig), tog på sidepull och satt upp. Ibland får man vara snabb. 

Red stigen nedanför klätterbacken igen, Ariel var mer fokuserad på att jobba idag, hon hade ett rejält driv genom snön. Bitvis var det ganska tungt för henne, det hade ju kommit lite mer snö sedan vi var där sist, de spår vi gjort då syntes inte alls. Den här gången ville Ariel inte stanna och vila något, utan bara vidare och vidare. Tuffa tjejen! Däremot försökte hon flera gånger gena över fälten, så vi fick ha ett par diskussioner om vem som egentligen bestämmer vart vi skall. 

Sista biten är ju trafikerad väg och där trampade hon på riktigt ordentligt. Ända tills det kom en bil körandes bakom oss som jag inte hörde, då stannade hon precis som matte lärt henne och inväntade bilen. Först förstod jag inte alls varför hon stannade, men som tur var vände jag mig om istället för att skänkla och såg bilen. Duktig tjej hon blivit! 

Tillbaka i stallet var hon lite fuktig på bringan men inte värre än att hon kunde gå ut i hagen igen. Det var dags att släppa ihop lösdriftsflocken med M:s nya häst (hennes första egna!) Alektor. F och M var med, F höll i Qurre, så stona fick en chans att hälsa först. Annars tar han lätt över och försöker döda inkräktaren. 

Först stod tjejerna mest och stirrade.

Sedan tog lilla Lucky mod till sig och hälsade. Hon återvände till de andra och förklarade att den nya hästen inte alls var farligt. Ariel föredrog att spana på tryggt avstånd och med stöd från Lucky...

Eftersom allt gick så lugnt till släpptes även Qurre och efter lite jakt och hälsning, där Alektor visade att han inte lät sig hunsas med, så återgick allt till det vanliga. 

Jag passade på att ta en ny exteriörbild på Ariel också. Här syns det hur rund hon blivit. 

Imorgon blir det riddate med Krutow. Det var länge sedan, Ariel och han brukar kunna trigga varandra till en hel del bus...  

Trackback
RSS 2.0