Äventyrlig avskedsritt

Igår fick Ariel vila, det var en massa andra saker som skulle hinnas med och så var dagen plötsligt slut. :-P


Men idag var det dags för sista turen här uppe. Givetvis blev det min favoritrunda mot Nyland, massor med härliga backar!


Inför avfärd, i easybootväskan finns kamera och hovkrats.


 

Ariel var pigg och glad som vanligt, även om hon gärna ville vända när vi kom till den branta uppförsbacken på bortaväg. Vi tuffade dock på och sedan blev det utför mest hela tiden. Lite trav och galopp där det var plant och så dök det plötsligt upp ett hinder i vägen!


Granen var lite för hög för att kliva över, så vi fick ta en omväg runt den. Typiskt nog låg den i bästa galoppbacken, så det blev ingen galopp där på hemvägen. Men när vi tagit oss förbi granen så fortsatte vi traktorvägen mot Nyland. De flesta vattenpölar hade blivit enbart gyttjiga fläckar nu, så vi kunde trava lite fler ställen. Precis när klockan larmade att vi ridit en timme kom vi fram till en liten tall som ramlat över stigen. Jag kollade landningssidan och kunde sedan inte låta bli att ta den i trav. Fast den var så låg så det blev inget hopp utan bara lite högre benrörelser. Så hoppsugen nu!


På hemväg fick Ariel dricka i de pölar som fanns kvar och i den största utav dem så vek hon plötsligt benen och lade sig. Jag hann tänka att sadeln skulle bli förstörd innan jag fick henne upp på benen igen. Bustjej! Ingen fara skedd, bara matte som blev blöt om foten och halva vaden. :-P


På hemvägen blev det lite mer trav och galopp, Ariel var så pigg men orkade som vanligt inte lika mycket som hon själv önskade. Några språng i brant uppförsbacke och sedan behövde hon skritta. ;-) Så perfekt när man vill dämpa sin överpigga häst lite.

Låååång uppförsbackeHemma igen var det en nöjd tjej som blev avsadlad. Hon fick beta medan jag borstade bort all lera, det var ingen vacker syn precis. Men hon var glad och det är det viktigaste!

Klia bringan är skönt efter träningenImorgon får hon gå ut en sväng i hagen innan transporten kommer vid åtta och hämtar henne. Vårt roliga norrlandsäventyr är över, men det finns många andra som väntar runt hörnet!


Kommentarer
Postat av: erika

har noterat att din tjej glatt tar sig genom vatten när ni är ute - kan du inte skriva lite om hur du arbetat med henne för att komma dit? även om hon är glad i vatten av sig själv så kanske det finns några tips du kan ge? du kanske har skrivit om det i tidigare inlägg?

jag har själv en unghäst och enda gången han - än så länge - villigt går genom vattenpölar är när det regnar och ALLT ändå är blött... :)

2011-06-05 @ 21:57:44
URL: http://nadalox.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0