Händelserik uteritt

Idag hade Ariel rullat sig i en massa lera, så hon fick stå uppbunden ute medan jag sanerade henne. Det tog ganska lång tid och jag blev svettig då det var väldigt varmt ute. Det är sådana gånger man nästan inte orkar rida, man är trött redan innan man sitter i sadeln.

Men vi kom i alla fall iväg, jag ville testa och se hur långt man kunde rida på grusvägen som man korsar när man rider till ridskolan. Vi tog oss fram till klätterbacken med lite småprotester från Ariel (allt är farligt den vägen!) och även ett varv i klätterbacken. Den kändes löjligt enkel att ta sig både uppför och nedför efter alla roliga backar i norr, men den gör säkert nytta ändå.

Sedan skrittade vi genom villaområdet, förbi alla byggställningar, grävskopor och renoveringsprojekt. Det finns verkligen massor att titta på och Ariel var superfin hela vägen. När vi väl kom ut på grusvägen blev det ganska mycket trav. Vi skrittade bara där vi passerade saker som Ariel ville titta närmare på och när det gick nedför. Ett par galopper blev det också, hon är lite seg på fattningarna men galopperar sedan riktigt fint.

Vi red förbi en kohage, varvid Ariel signalerade åt mig "matte, det kommer en ko". Jag sneglade lite på kossan som kom lunkandes och svarade sedan Ariel "det är en snäll ko, inget att bry sig om". Varvid Ariel snabbt svarar "matte, det kommer massor med kor!" och jag givetvis vänder på huvudet och upptäcker en hel flock i full galopp mot oss. Ojdå...

Men kossorna var bara nyfikna och Ariel kunde inte riktigt bestämma sig för om hon var rädd eller nyfiken. När deras hage tagit slut så travade vi lugnt ifrån dem, känns som hon är ganska kovan ändå. ;-) Sedan kom vi inte så mycket längre, enligt kartan skall grusvägen övergå till en traktorväg, men den var tyvärr avspärrad. :-( Så det var bara att vända hemöver och trava ännu mer.

Vi avslutade med ett varv i klätterbacken igen, vilket Ariel tyckte var dumt. Men klättrar vi på bortaväg måste vi ju klättra på hemväg också, så det blir lika långa skrittsträckor. Vi var ute 90 minuter men Ariel var inte särskilt trött när vi var hemma igen. Dags att öka på tempot lite? Får fundera på det ett tag.

Hemma fick hon manen klippt innan hon fick på sig huva och munkorg igen och gå ut i hagen.

Kommentarer
Postat av: Daniela

Äntligen har jag hittat hit! :D

2011-06-23 @ 13:04:29
URL: http://powerpony.blogg.se/
Postat av: Ellinor Karlström

Hurra! Nu behöver du bara läsa ikapp dig. ;-)

2011-06-24 @ 11:27:29
URL: http://habina.blogg.se/ariel

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0