Årets veterinärbesök

Jag gillar att Ariel bara träffar veterinären en gång om året, jag hoppas verkligen att hon fortsätter med det även kommande år, även om vi förstås kommer att träffa veterinären även på tävlingsbanorna framöver. :-)

A är ju den veterinär Ariel alltid har haft, så vi pratade ikapp oss lite innan hon kikade på Ariels tänder. Någon liten åtgärd behövdes eventuellt, så Ariel sederades och fick sedan tänderna ordentligt undersökta. Hon har inte riktigt fått alla kindtänder än, P3:orna är lite omogna i underkäken vilket resulterar i att P3:orna i överkäken inte har något att slipas emot. A tog bort ett par småpiggar på några ställen, men i övrigt fick Ariel fortsätta att växla tänder och så får vi se nästa år om allt förhoppningsvis är färdigväxt och fungerar bra.

Ariel hade även bitit sig i slemhinnan på ett par ställen, men det var inget som var relaterat till ridningen, utan enbart för att hon växlar tänder och har lite svårt att hålla ordning på sin mun. Lilltjejen...

Sedan vaccinerades hon mot stelkramp och influensa och fick därefter fleecetäcket på sig i väntan på att hon skulle vakna upp ordentligt. Jag pratade lite bett med A och bestämde mig för att köpa ett bett med parerstänger så jag verkligen har ett bra distansbett när vi börjar ge oss ut på tävlingsbanorna.

Medan Ariel vaknade passade jag på att fixa med utrustningen från dagen innan samt klippa hennes man. Jag minns faktiskt inte när jag klippte den senast, men det var åtminstone en månad sedan sist... Jag blev ovanligt nöjd med klippningen, det är sällan det händer.

När Ariel var helt vaken (två timmar senare) fick hon återvända till hagen och givetvis rullade hon sig det första hon gjorde. Suck! Kan jag få tjäle och snö nu?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0