Framgångar och nya utmaningar

Lagom till att hästarna lugnat sig i hagen kom S för att behandla Ariel. Det har ju varit en hel del tuff träning sedan S var här senast, på fem veckor har vi hunnit med 13 pass:

6 galoppass (3 i backe, 3 rakt fram)
2 dressyrträningar
1 tömkörningspass
1 hoppträning
1 Hästrally
1 skrittpromenad
1 lågpulsrunda

Först kände S igenom hela Ariel och konstaterade att hon var mycket fin i korsmuskulaturen och lårmuskulaturen, de ställen där hon hade lite känningar sist. Stretchingen har definitivt gjort nytta, så den fortsätter vi med! S tyckte att Ariel fått ett riktigt sexpack på magen, där märks det att vi galopperat en hel del senaste tiden. Också något vi kan fortsätta med.

På minussidan (även om det var milda anmärkningar) så var Ariel lite varm i lederna i benen samt öm i slutet av sadelläget. Benen förklaras med att vi nyss gjort ett riktigt tufft jobb på asfalt, vilket märks i att det blivit mikroskador som kommer att stärka benen i långa loppet. Men jag skall undvika hårt underlag i en vecka så det inte blir ett problem.

Vi provade sadeln och S tyckte att den var perfekt i bomvidden, men när S kände igenom den (och lät mig göra samma sak) märkte vi att den trycker mest lite längre bak än där ryttarens mittpunkt skall vara och att det är precis samma punkt som Ariel är öm på. Så vi skall testa att bredda sadeln rejält, två vidder, och använda fårskinnsvojlock. Förhoppningsvis behöver jag inte byta sadel, men fortsätter Ariel vara öm så är det bara att rida barbacka tills jag sparat ihop till min drömsadel.

Ariel fick lite blue lotion på sina varma leder och sedan blev det helkroppsmassage samt ström på de ömma punkterna i sadelläget (10-20-10 min). När behandlingen var klar skrittade Ariel ut i hagen och S kikade på hennes rörelser. Den lilla rörelsestörningen från sist (höger bak) var helt borta och det var en helt annan skritt än den S såg sist, en mycket mer vägvinnande skritt. Härligt att höra!

Nu blir det fortsatt ganska tuff ridning framöver, även om det inte kommer bli mer än 2-3 pass per vecka. Vi fortsätter att fokusera på kvalitet framför kvantitet.

Innan jag åkte hem pratade jag först med A som är medryttare på Tuva och gärna skulle vilja prova Ariel och om de passar ihop kommer hon rida ut 1-2 gånger i veckan. Låter riktigt bra! Sedan bokade jag in klippning och dressyrträning för F på söndag. Jag har velat lite fram och tillbaka med klippningen, men nu blir det spårklippning så hon inte svettas så mycket men ändå inte behöver täcke i vinter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0