Galopp på rakbana

Igår hämtade jag in en Ariel som var ganska mycket på tårna. Det blåste halv storm och då blir hon alltid lite oroligare av sig. Klädde på henne utrustningen inklusive röda ländtäcket. Sötnostjejen!

Sedan skrittade vi iväg bort mot rakbanan. Det var några partier längs vägen där jag fick vara lite mer bestämd, men så småningom var vi framme vid rakbanan. Det blev fyra långa galopper längs den, ungefär 2 min per galopp och pusta emellan varven. Hon har mer eget driv hemåt, men tyvärr sluttar rakbanan lite nedåt på hemväg, så vi måste bryta av till trav där. På bortaväg kan man galoppera hela vägen, men då får jag jobba lite extra med att hålla galoppen.

Hon var ganska trött när vi skulle sakta av efter sista galoppen men för första gången någonsin blev det inte ett tvärt stopp ned till trav, utan en flytande, mjuk övergång som verkligen kändes fantastisk! Det var ett kvitto på att hon faktiskt kan, långt där inne och att övning verkligen ger färdighet!

Lite trav en bit hem och sedan skritt sista tjugo minuterna. Ariel var nästan mer på tårna på hemväg, men så har hon ju stallet som drar lite extra... Det blev avduschning innan hon fick återvända till hagen och väl där drog hon med sig de andra hästarna på en rejäl galopprunda. Hm... Uppenbarligen är hon inte ett dugg trött när hon fått skritta en stund. Finaste tjejen!

Idag blir det först lågpulsrunda förhoppningsvis med pulsmätaren, sedan ihopsläpp med två nya hästar i lösdriften och slutligen genomgång av fysioterapeut. Skall bli intressant att se vad som sägs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0