Lite tömkörning

Hämtade in en ganska seg (och lerig!) tjej från hagen. Det passade mina syften för dagen perfekt, då jag tänkt testa mina nyinköpta lädertömmar. Så in i stallet och borsta bort leran endast där tömkörningsgjorden ligger, resten av leran fick faktiskt vara. Lat matte idag, eller snarare en matte med lite ont om tid.

Tog på sidepull istället för träns, för det kändes som att första försöket med tömkörning inte skulle göras med bett. Sedan blev det tömkörning ut på ridbanan, med en lite förvirrad Ariel.

Vi körde lite kringelikrokar runt hinder och ute på spåret, det kändes helt okej så länge jag hade någorlunda koll på tömmarna. Men lätt var det inte. :-P Fast inte heller så svårt som jag förväntat mig, Ariel gjorde snällt allt jag bad om.

Sedan provade vi att skritta och trava på volt, då kändes yttertömmen lite kort innan jag kom ihåg att man vanligtvis inte tömkör på volt med tömmen runt bakdelen. ;-) Snälla Ariel protesterade inte, men visst travade hon bättre när yttertömmen låg över ryggen istället.

Efter en kvart hade vi lekt färdigt, då blev det tömkörning hela vägen in i stallet (bekvämt!), av med alla grejerna och ut i hagen. Ariel var mäkta nöjd med ett sådant lugnt pass, jag var också nöjd eftersom det hade fungerat riktigt bra. Jag tog reda på grejerna och sedan susade jag vidare till Hampus.

Imorgon blir det dressyrträning eller långtur, lite beroende på vad som fungerar för mig och Ariel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0