Positiv genomgång

Fysioterapeut S hade inte sett Ariel sedan början av januari och S blev positivt överraskad. Dels att Ariel var så fin i hullet (även om hon kan gå ned lite till...), dels att hon var genomgående så mjuk i kroppen.

S masserade igenom Ariel och kunde konstatera att hon hade lite träningsvärk här och där, men ingenting som S inte kunde massera bort. Däremot hade Ariel byggt nya, fina muskler framme vid manken och S var förvånad över hur fort de dykt upp. Helt klart beror det på nya sadeln, som sitter rätt och ger Ariel chans att bygga muskler vid manken. Härligt!

Den lilla spänning som Ariel hade längs höger bog var helt borta, S var nöjd med att jag gjort stretchövningarna ordentligt, det märktes även på bakdelen och lårmusklerna, där Ariel var mjuk och fin.

Däremot är haserna fortfarande inte bra, de blir svampiga av arbete och igår fick jag lära mig hur jag gör lymfdränmassage. Det skall jag göra på bakbenen varje kväll, hinner jag inte stretcha eller ens rida, så måste jag ändå hinna massera. Gör jag det varje dag kanske jag slipper att köpa liniment eller back on track.

När Ariel blivit genommasserad (och var väldigt nöjd) stretchade S henne och konstaterade att det var en lättstretchad häst som verkligen hjälper till hela tiden. S provade att stretcha frambenen bakåt, något vi aldrig gjort tidigare, men Ariel tyckte att det var helt okej. Så från och med nu är det stretch både fram och bak på alla fyra benen. Det betyder så mycket för Ariels smidighet och då är det klart jag fortsätter med det!

När det gällde den obalanserade galoppen trodde S det berodde på muskelstyrka och balans, då S inte hittade någonting oliksidigt eller ömt som skulle förklara varför Ariel krånglar. Så jag fick tips om att backträna i galopp och även rida galoppöppna. Som om vi skulle klara något sådant avancerat. ;-) Men S tyckte att om jag åtminstone tänkte galoppöppna när jag rider, så är det bättre än att bara rida rakt fram. Det blir spännande ridning framöver. ;-)

När S var klar fick Ariel skritta i tio minuter för att vänja sig vid sin mjuka, genommasserade kropp. Hon var väldigt nöjd och glad och S var också nöjd. Vi bokade inte in något nytt besök, utan jag skulle höra av mig när jag kände att det behövdes. Skönt!

Sedan fick Ariel återvända till hagen och äta lunch, medan jag susade vidare till Hampus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0