Tömkörning i snörusk

Igår regnade det hela vägen ut till stallet, så jag var förberedd på en blöt Ariel i boxen. Men hon var fortfarande ute i hagen, så det blev att hämta in henne direkt, dra av så mycket vatten som möjligt med svettskrapan och sedan bädda in henne i täcken. Hon fick stå och torka medan jag mockade, sedan åkte tömkörningsgjorden och dressytränset på och vi skrittade fram ute på ridbanan i snöblandat regn. Skoj...

Sedan kom F som skulle göra det riktiga tömkörningsjobbet. Hon joggade fram Ariel i trav först och sedan blev det galoppjobb. Först i höger varv, där Ariel blandade friskt mellan höger galopp, korsgalopp och förvänd galopp. Jag agerade piskförare och försökte hålla samma takt som Ariel. ;-)

F:s strategi var att belöna Ariel med avsaktning när hon galopperade i höger galopp och på slutet tror jag Ariel förstod vad det var vi egentligen ville ha. Men hon har lång väg kvar innan det är en bra, stadig galopp på volten. Sedan bytte vi varv och då var hon faktiskt bättre. Visst blev det lite korsgalopp även här, men hon fattade alltid rätt från början och höll galoppen hyfsat.

Därefter travade F henne en stund i vänster varv och försökte få henne att jobba i form. Det gick bra bitvis och bitvis tyckte Ariel att det var alldeles för jobbigt. Men det kommer!

En liten filmsekvens fick jag till, jag hade ju fullt upp med piskförandet. Men här är det F som har ansvaret för drivningen och Ariel jobbar på så fint!

http://youtu.be/4_j8Erwnn9E

F tyckte att Ariel var mycket bättre än förra gången hon tömkörde, så nu fortsätter vi med tömkörning istället för dressyrträning tills galoppen känns stabil.

Efter att F fått en fin, stabil trav så blev det avskrittning för hand på grusvägen. Ariel var så nöjd, jag tycker om när hon är sådär nöjdtrött och inte helt slutkörd. När vi skrittat klart fick hon sig en avduschning av ben och mage innan jag stretchade igenom. Sedan fick hon sova under täcke medan jag fyllde på halm i boxen. Därefter fick hon sin efterlängtade middag och jag gjorde i ordning foder för morgondagen.

Jag rengjorde även utrustningen, men lämnade alla tävlingsmåsten till idag. Det är ju skoj att komma hem någon dag innan nio... ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0