Tuff träning för bägge

Igår hade jag utsläppet och rutinen satt som den skulle. Men istället för att mocka och fixa foder innan jag red, så tog jag in Ariel så snart hon äit upp frukosten. På så vis hann vi tillbaka i hyfsad tid innan det var dags för Ariel att äta lunch.

Eftersom hon inte hade rullat sig utan var ganska ren sedan tidigare sanering, så var det bara att snabborsta innan utrustningen åkte på. Jag satt upp utan några problem och så skrittade vi iväg. Ariel kändes lite ovan, likaså sadeln. Det tog ett tag innan vi hittade tillbaka till varandra. Likaså var Ariel lite mer okänslig för skänkeln än annars, speciellt sidförande, och så var hon hårdare i munnen. Men två veckors frånvaro från varandra lär gå ganska snabbt att reparera...

Skrittade över åkrarna bort mot 272:an. När vi skrittat fram blev det trav för det mesta och även en galopp i en uppförsbacke. I övrigt skritt när vi passerade hus eller när vi gick på asfalt.

Efter att passerat 272:an fortsatte vi runt på en asfaltsväg för att så småningom gå över 272:an igen och fortsätta till Tuna. Ariel hade ett trevligt driv i traven, hon kändes stark och balanserad. Hon blev lite väl ivrig när hon fick syn på islandshästarna, men när vi väl kommit förbi gården lugnade hon sig. Så pass att jag vågade mig på att trava lite på asfalten. Det kändes ovant men trevligt.

Vi hittade in på grusvägen som enligt kartan skulle fortsätta en bra bit, men givetvis fanns det en stor grind som var låst efter bara några meter. Suck! Pratade med en trevlig familj som bodde i villan bredvid grinden. Tydligen är det ett hjorthägn, men ibland brukade grinden vara upplåst. Hm... Frågan är om man kan få tag på en nyckel...

Istället fick vi fortsätta på asfaltsvägen hela vägen tillbaka till stallet, vi svängde in på första grusvägen som dök upp, galopperade en stund på den (fin galopp i 18,5 km/h!) innan det blev skritt hela vägen hem via åkrarna och fårhagen. Totalt var vi ute i 95 minuter och hann 10,82 km. Traven ligger runt 9,77-11,92 km/h och det känns perfekt inför Lovisedal.

Däremot var Ariel rejält trött på hemväg, hon har ju ridits sporadiskt senaste veckorna och framförallt inte lika långt och snabbt som vi red igår. Men jag tror hon kommer att orka Lovisedal utan några problem, hon är ju egentligen tränad hela vintern.

Tillbaka i stallet så svampade jag av henne med vatten och linimentschampo, tänkte testa om det ger någon effekt. ;-) Blöt blev hon i alla fall, så hon fick vila under sitt nya, dyra (!) coolertäcke. Under tiden tog jag undan utrustningen och pratade med F.

F tömkörde Ariel en gång medan jag var bortrest och det finns massor att jobba med... Ja, när det gäller galoppen, traven är hon superfin i. Så jag tror faktiskt det får bli tömkörning med F istället för dressyrträning framöver, så styrkan i galoppen kommer på plats ordentligt, innan jag sitter upp och krånglar till det ännu mer.

Sedan pysslade jag på lite mer i stallet och pratade med trevliga kompisar. Efter 90 minuter hade Ariel fortfarande inte torkat, så något bra täcke var det inte. :-( Men Ariel fick gå ut i hagen i alla fall och äta lunch tillsammans med Raffinet.

Jag mockade och fixade foder för ett par dagar innan jag åt lunch själv. Sedan mockade jag ridbanan som är månadens ansvarsområde och sedan susade jag hemåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0