Lite tuffare i snön

I förrgår träffade jag på L på bussen till stallet. Hon berättade att Krutow fått springa lös i en av sommarhagarna och verkligen busa av sig. Jag blev så sugen på att låta Ariel göra det också, men vi behöver ju den lågintensiva träningen främst.

I stallet fick Ariel stå och sova med regntäcket på sig medan jag mockade och fixade foder. Sedan blev det avborstning, hovkratsning och påklädnad av utrustning. Reflexerna följde med och även min nya pannlampa som jag fick i julklapp. Den lyser inte alls lika bra som min gamla, men den är mycket smidigare, så jag använder den så länge jag inte behöver galoppera i mörkret.

Skrittade iväg mot farliga villaområdet. Ariel kändes stabil och fokuserad redan från början och till min förvåning tog vi oss igenom villaområdet med endast ett motorstopp och ingen backning överhuvudtaget. Ariel fick några pellets som belöning. :-)

Sedan klättrade vi tre varv i klätterbacken. Ariel jobbade på bra, i nedförsbackarna vågade jag till och med sitta med långa tyglar och hon balanserade själv hela vägen ned. Imponerande!

Sedan joggade vi längs slingerstigen, hon har inte riktigt balans att jogga hela vägen, när vi svänger för tvärt eller det går lite uppför, men det kommer. Sedan blev det trav längs hela ängskanten och jag var sjukt sugen att galoppera. Men det får vänta tills jag ser lite mer än en meter framför mig. ;-)

Vi travade även på grusvägen vid Åloppe, faktiskt hela vägen, även över bron och förbi husen. Heja oss! Jag var noga med att hålla om med benen och Ariel fortsatte jobba i ett fint tempo hela vägen.

Sedan blev det skritt hela vägen hem och även där var hon en stjärna. Över den plogade åkern höll hon en lugn skritt, såg sig för hela tiden, och jag kunde sitta med lång tygel. Lycka!

Hemma igen blev det stretch av frambenen innan hon fick återvända till boxen och mumsa halm... Hon var lite småsvettig på hals och bog, fast vi inte red särskilt mycket hårdare än förra veckan. Men snö upp till kronranden gör verkligen skillnad för styrketräningen!

Igår var K snäll och mockade, då mitt tåg blev försenat. Men idag blir det ridning! :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0