Lite lågpulsträning

Igår var Ariel ute i hagen när jag kom. Fick höra från E som lunchfodrat att Ariel och Raffinet hade röjt rejält i hagen, så det var dags för lite mer ridning... ;-)

Tog in Ariel och lät henne äta middag medan jag fixade foder. Sedan fick hon stå på skötselplatsen medan jag mockade och fyllde på halm. Därefter var det snabb avborstning och kratsning av hovar innan grejerna åkte på. Då vi skulle klättra tog jag även på förbygeln, fick justera lite då hon breddat sig sedan hon använde den sist...

Sedan skrittade vi iväg bort mot klätterbacken. Tog den lite mindre farliga vägen då det var mörkt och blåste. Ariel gick snällt framåt hela tiden, även om hon studsade till ett par gånger. Då klätterbacken var isbelagd blev det bara ett varv innan vi fortsatte på slingerstigen.

Ariel går verkligen superbra när det är mörkt och man har pannlampa. Det går inte att titta på allt runt omkring och hon blir liksom avskärmad från omgivningen. Hon skrittade i form nästan hela stigen, väldigt fokuserad på matte. <3

När ängen tog vid så blev det faktiskt en del trav. Vi måste ju börja trava någon gång. Tror vi travade ungefär fyra, fem minuter totalt. Ariel var lite taggad när nosen vändes hemåt, men efter några tillsägelser så fann hon sig och jobbade på bra igen. Gick faktiskt i form några steg här och där i trav. Det tar sig!

Skritt på asfalt och sedan trav på grusväg innan vi närmade oss sista 20 minuterna hem och hon fick skritta av sig. Då var hon ordentligt igång i kroppen och jobbade på ännu bättre. Väl hemma så hade vi ridit 5,42 km på 58 minuter, dvs 5,6 km/h.

Ariel var sådär tröttnöjd som hon kan vara ibland och njöt av både stretchning och massage. Sedan fick hon gå tillbaka till boxen medan jag rengjorde utrustningen och traskade hem. En riktigt bra träningsdag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0