Mys och galoppträning

I förrgår var jag ute en lite kortare stund. Mockade och fixade foder samt borstade bort en massa lös päls på Ariel. Hon tyckte det var riktigt härligt även om jag givetvis borstade alldeles för kort stund. ;-)

Vi fick även provsvar på de prover som togs på de sjuka hästarna i fredags. Det är inte kvarka, men en förkylning orsakat av en liknande bakterie. Så stallet är isolerat i minst tjugo dagar efter att sista hästen tillfrisknat, vilket förstås kan ta ett tag. Ariel är tack och lov frisk och jag hoppas det håller i sig.

Igår var Ariel kvar ute i hagen när jag kom gående, men hon var inte intresserad av att umgås. I stallet var det lite diskussioner kring hur vi skall försöka begränsa smittan, så jag och M hjälptes åt att sätta papp längs gallret mellan Ariel och hennes granne Garcon.

Sedan kom Ariel in och fick äta middag, medan jag fixade foder. När hon ätit klart borstade jag av henne ordentligt (lermonstret är igång...) och tog på henne fleecetäcket. Sedan fick hon stå och sova medan jag mockade och fyllde på halm. Sedan blev det kratsning av hovar och på med utrustningen.

Vi skrittade ganska ivrigt iväg mot flygfältet, även om Ariel som vanligt vill svänga höger till rakbanan istället. Framme på grusvägen blev det lugn och fin galopp direkt, 18,15-18,75 km/h. Efter lite skritt förbi gårdarna fortsatte vi galoppen ända till grusvägens slut, med avbrott i svängarna eftersom vi knappt såg vägen framför oss. ;-) Andra passet blev 14,55-18,35 km/h. Sedan vände vi och galopperade hemåt igen. Då vågade jag sätta mig lite mer i sadeln, varför tempot blev lägre, runt 14,42 km/h.

Efter sista skrittpasset var Ariel rejält taggad, så sista galoppen var på 18,09-19,13 km/h. Snabbhetsrekord! Sedan skrittade vi hela långa vägen hem och Ariel var mycket nöjd med sig själv men irriterad över att nosgrimman hindrade henne från att gäspa. Precis som vanligt. ;-)

Åter i stallet fick hon lite avsvampning av de svettiga partierna innan hon fick återvända till boxen. Jag tog redan på utrustningen och fick sedan skjuts av A hem. Totalt var vi ute 10,71 km och 90 minuter och det blev 3,6 km galopp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0