Framsteg i tömkörningen!

Igår hade jag lunchfodring och intag. Så jag anlände till stallet lagom till lunchfodringen och kunde sedan pyssla på i tre timmar i min ensamhet. Började med att mocka och fixa foder, så jag hade det klart.

Sedan blev det putsning av utrustningen... Sadeln var ju lerig i sitsen och lite på kåporna. Eftersom sitsen är avtagbar blev det väldigt smidigt att putsa den, bara ta loss och rengöra. :-) När sadeln var ren så var det skyddens tur och sedan rengjorde jag även tränset. Passade även på att byta stigbyglar på sadeln, vi lär ju inte rida dressyr på ett tag, då är det bättre med distansstigbyglarna.

Sedan kom F till stallet och hade tid med lite tömkörning. Jag tog snabbt in Ariel och borstade av henne det värsta. Kratsade hovarna och tog på gjorden. Trasslade lite med tömmarna innan jag fick ordning på allt och så kunde vi skritta ut på ridbanan för uppvärmning. Vi skrittade i tjugo minuter, i varje varv så tog vi och skrittade över bommarna från hoppträningen, det tyckte Ariel var skoj. :-)

Sedan kom F och tog över. Ariel var mycket mer framåt än tidigare gånger, så jag behövde inte driva med långpisken utan kunde bara stå och njuta. Hon travade fint i vänster varv och bjöd plötsligt upp i en underbar galopp, i form och med väl undersatta bakben. F hade inte ens smackat på henne, men ändå ville hon galoppera. Det har verkligen aldrig hänt förut!

Sedan galopperade de lite, men Ariel gjorde ett så himla bra jobb (två hela varv klarade hon!) så F bytte till höger varv som är det lite svårare varvet. Även där jobbade Ariel på bra, när hon väl började stödja på vänstertömmen. ;-)

T kom förbi och var gullig och fotade lite, så här kommer bildbevis!Sedan började det regna igen så kameran fick återvända in. Ariel fick däremot stå ut med regnet och galoppera även i höger varv. Här märktes det att hon är van att välja höger galopp, fyra varv orkade hon med första rundan, sedan blev det korsgalopp i avsaktningen. Hon har lättare för att galoppera höger galopp, men den är mer balanserad i vänster varv. Knepigt...

Jag fick tips av F att ta lite mer i vänster tygel än i höger, då Ariel själv väljer att bjuda mer på höger. Sedan tyckte F att Ariel varit så duktig med många fattningar och galopper i bägge varven, att vi skulle sluta där. Vanligtvis håller vi på mycket längre, men igår blev det tjugo minuter. Jag instämmer med F:s åsikt om att man inte skall nöta när hästen hela tiden gör det man begär av den.

Så Ariel och jag skrittade ut tillsammans i tio minuter och hon var så på tårna och igång. Busfröet! Men det märktes att hon tyckte det var superkul med tömkörningen igår, till skillnad från de tidigare gångerna. Känns toppen att F kan tömköra henne, så får hon en chans att hitta sin kropp utan mig på ryggen.

Ariel fick sig en genomstretchning och sedan gå ut i hagen igen medan jag tog reda på utrustningen och fixade det sista inför intaget. När allt var klart var visst alla hästarna utom Ariel (!) inne så det blev ett väldigt smidigt intag för mig. Bara att njuta. ;-)

Betade Ariel i en halvtimme, masserade bakbenen och borstade bort lite mer päls innan hon fick gå in och äta middag. Sedan kom jag förstås på att hon skulle avmaskas också, så jag fick störa henne mitt i maten med lite maskmedel. Tur man har en häst som smaskar i sig vad som helst. ;-)

Nöjd med dagen kunde jag sedan åka hem, med nästan all utrustning ren. Fast det är klart att tömkörningsgjorden skulle må bra av lite rengöring...

Kommentarer
Postat av: Lena

Vilka bilder,väldigt fin kropp nu!

2012-05-13 @ 19:59:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0