Trevligt galoppjobb

I tisdags var Ariel lite rundare om magen, där hon stod och sov i boxen. Hade verkligen ingen lust att rida, men ställde henne på skötselplatsen och tog på grejerna ändå. Måste hålla igång nu, så jag med gott samvete kan låta henne vila i november och december. ;-)

Skrittade fram runt fårhagen i tio minuter, sedan blev det jogg på ridbanan samt över travbommar några gånger. Ariel blir verkligen superfin över bommar, så jag försöker alltid passa på när de ligger utlagda. När vi sedan var uppvärmda så skrittade vi iväg till minibacken som vi har.

Galopperade tre gånger åt vardera håll och någonting har uppenbarligen lossnat hos Ariel. Hon fattade rätt galopp nästan alla gånger, bara en gång åt vänster som det blev höger galopp i första fattningen. Hon tog för sig mycket mer i galoppen och avsaktningarna blev inte lika tvära, utan hon flöt mer in i traven.

Efter sex galopper tyckte jag det fick räcka för dagen, så vi joggade av oss i en rätt okej form innan Ariel fick skritta. Åter i stallet blev det genomstretchning och avsvampning. Mycket nöjd Ariel och även nöjd matte.

 

Sedan fick hon stå och sova på skötselplatsen medan jag mockade och fixade foder. Det är skönt att slippa morgon- och lunchpåsarna, men det kommer att bli ännu skönare när jag slipper mocka boxen. :-D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0