Igångsättning påbörjad!

Medan N skodde Hampus borstade jag av Ariel och tog på sadel, boots och träns. I och med att hon har broddar runt om så får det bli boots vid ridning. Jag vet ju att hon rör sig i hagen en hel del också, men förhoppningsvis behöver hon inte boots där. Jag väntar med det tills hon fått sig ett broddtramp...
 
Satt upp och skrittade iväg längs kanten på fårhagen. Ariel knatade på lika glatt som vanligt. :-) Efter tio minuter vände vi hemåt och då först insåg Ariel att hovarna inte gjorde ont längre. Det blev lite taktinslag, lite överilad skritt och en del försök till trav. Sötnosen! Jag blev mest glad över att hon vågar ta för sig igen, att hon inte tappat sin fina skritt under barfotatiden.
 
Genom att distrahera henne med halter och skänkelvikning kunde vi ändå ta oss tillbaka till stallet i vettigt tempo. Men min förhoppning om att rida henne med bettlöst får jag nog glömma, åtminstone tills hon varit igång någon vecka.
 
Tillbaka i stallet var hon nöjd, men trött. Hon frustade massor under ritten och gäspade flera gånger när hon var tillbaka i stallet. Medan jag tog av utrustningen och skötte om henne fick hon äta kraftfoder. Sedan återvände hon med glada steg till hagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0