Om det inte är spännande, får man hitta på spänning...

Trots att det regnat hela natten var Ariel ren. :-) De har fått en ny halmbal i hagen och förmodligen hade hon sovit i den. Eller så låg hon säkert raklång i ligghallen. ;-)
 
Tog in henne och spolade av benen. Sedan gjorde jag misstaget att titta närmare på svansen, vilket ledde till att jag var tvungen att tvätta den. Lika bra att få det gjort medan det är plusgrader ute. När svansen var ren, efter flera omgångar av såpa, sprayade jag på glansspray för att åtminstone försöka hålla den ren några dagar. Tror hon ligger ned och bajsar...
 
Passade på att raka bort manen precis bakom öronen, sedan tyckte Ariel att det räckte med pyssel. Var det inte ridning hon hade blivit lovad? Kratsade hovarna och tog på hennes svarta terrängboots. De passar fortfarande, även om de är lite slitna. Får nog köpa nya nästa vinter. Sedan åkte både sadel och ländtäcke på, det duggregnade ute och vi skulle ju bara skritta. Tog på tränset och så gav vi oss iväg längs grusvägen.
 
Ariel insåg snabbt att det skulle bli en lugn tur i skritt. Därför började hon spana efter saker som hon kunde få att bli farliga. Som hösilagebalarna hon brukar gå förbi, eller shettisarna som betade i sin hage... Varför inte ett par postlådor som stått på samma ställe åtminstone så länge Ariel gått där? Allting kunde bli farligt så man fick en ursäkt att vingla, stanna och glo eller skynda förbi. :-P
 
Efter en kvart mötte vi en mycket spännande islandshäst och när den passerat vände vi hemåt. Då glömde hon plötsligt alla farligheter och fick väldigt bråttom hem. ;-) Jag jobbade med lite halter, skänkelvikning och ryggning för att få hennes fokus att stanna kvar och det gick bra. Sista tio minuterna kunde hon skritta på lång tygel igen. :-)
 
Åter i stallet var hon trött, så det är definitivt lagom att skritta en månad framöver. Hon fick äta kraftfoder medan jag skötte om henne och sedan beta lite höstgräs innan hon återvände till hagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0