Nä, svänga höger går inte...

Igår hämtade jag in en väldigt glad Ariel från hagen. Hon gillar verkligen att vara på lösdrift, men hon vill ändå vara i centrum för all uppmärksamhet. ;-)
 
Borstade och kratsade hovarna, sedan åkte härliga bomlösa sadeln på. Valde distanstränset igen, känns ganska onödigt att rida med dressyrtränset innan vi kommit igång ordentligt.
 
Satt upp och skrittade iväg längs grusvägen mot rakbanan. Ariel traskade på bra men var ganska spänd i kroppen. Hon skulle titta på allt hela tiden och det mesta var farligt. Vi tog oss dock hela vägen bort till asfalten började och vände sedan hemåt. Försökte träna lite böjning av nacken, vilket gick utmärkt till vänster men inte alls ville fungera till höger. Hm...
 
Försökte göra några volter till höger men det var som om styrningen var helt knas. Ariel skulle INTE gå till höger. Det gick helt enkelt inte. Hon tvärade och bara snodde runt på stället. Hittade en lite större yta att rida lite voltarbete på, varvade höger och vänster varv. Det ville sig inte alls i höger varv, jag började misströsta att det var något fysiskt fel på henne. Men plötsligt så bara släppte hon i nacken, suckade djupt och började gå på en rund volt med lätt kontakt i munnen. Efter ett par ledande tygeltag så gick hon dessutom i form. Knepiga sto... :-P
 
Men jag var i alla fall lättad att det bara var trots och inte något fysiskt fel. Kanske tog det emot lite i kroppen efter all vila och hon ville inte ha det lite jobbigt utan hellre ignorera mattes krav. Men matte vinner alltid, det borde hon ha lärt sig. ;-)
 
Sista biten hem var hon superfin, jag avslutade med ett par volter i höger varv på stallplanen och då gick hon bra igen. Sedan fick hon bli av med all utrustning och äta kraftfoder samt avmaskas innan hon återvände till lösdriften igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0