Skritt i blåsten

Igår hämtade jag en väldigt nöjd Ariel från hagen. Då en häst i lösdriften fått hovböld fick Ariel låna ut sin box och därmed gå ute dygnet runt. Precis som hon vill ha det. ;-)
 
Borstade henne lätt och kratsade hovarna innan sadeln åkte på och förstås distanstränset. Sedan skrittade vi iväg. Försökte att inte rida på grus, utan först blev det gräsvägen längs lösdriftens sommarhage och sedan ett varv på stubbåkern. När Ariel slutat spänna sig för alla farligheter (det blåste rejält!) så jobbade vi med en riktigt rolig skrittövning. Jag kom på den själv. :-P
 
Man skrittar längs kanten på fältet i vänster varv. Gör en volt till vänster, sedan skänkelvikning för höger skänkel. När man kommit tillräckligt långt från kanten på fältet gör man en volt åt höger och sedan skänkelvikning för vänster skänkel. Sedan varvar man på så sätt volter och skänkelvikning tills fältet är slut.
 
Ariel älskade övningen! I och med att vi hela tiden gick framåt så fick hon naturlig bjudning och gjorde superfina skänkelvikningar. Volterna blev lite snäva ibland, men det är jag som måste bli bättre i min hjälpgivning.
 
När fältet tagit slut skrittade vi vidare fram till bron över det lilla diket, sedan vände vi hemåt i mycket, mycket ivrig skritt... Hon taggade till det ordentligt och försökte sig på både taktning och trav. Inte okej... Fick bli lite halter innan hon skärpte till sig och gick superfint i form.
 
Totalt var vi ute i en halvtimme, Ariel sträckte sig fint framåt nedåt när jag släppte efter på tygeln och avslutade det hela med en stoooor gäspning. :-P
 
Hon fick sig en avborstning och sedan försökte jag ge henne sitt kraftfoder. Jag hade blandat pelletsen med betforet hon skulle fått till frukost (men som hon inte fått då hon ju var ute redan), men det dög minsann inte. Hon tycker verkligen inte om betfor... Enda gången hon äter det är när någon annan häst får det. Bortskämda häst. Så det var bara att slänga fodret och ge henne enbart pellets. Då åt hon glatt...
 
Sedan fick hon återvända till hagen och det var hon väldigt nöjd med. Tror hon kommer bli ännu mer nöjd när de andra hästarna är med henne i hagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0