Lite planer framöver

Snart kommer det hända riktigt roliga saker i mitt och Ariels gemensamma liv!
 
1 maj kommer hovslagaren, då kommer vi få veta om vi är på rätt väg i igångssättningen.
7-11 maj finns en bruksridningsbana uppställd i paddocken, så då kommer vi kunna träna på diverse hinder vid varje ridpass. Jag har tänkt kanske 5 minuter per pass i paddocken och sedan uteritt efteråt, så det blir korta men roliga stunder.
1 juni är det bruksridningstävling i stallet, då skall Ariel och jag vara med. Vi kommer inte att hoppa någonting, utan acceptera att det blir ett U i protokollet just vid hindren. Såvida de inte är så låga att man kan gå över förstås.
5-6 juli är det ridläger i stallet, då kommer vi rida två pass/dag för tränare. Grymt roligt! Jag hoppas på några små skutt över hinder, men vi får se hur mycket igång vi är då. Jag har ingen brådska. :-)
10 augusti förhoppningsvis tävlingsdebut på dressyrbanan, då en klubb i närheten har LB:1 för stor häst som vi kan vara med på.
30 augusti årets stora mål! Premiering med bruksprov på Wången, där Ariel förhoppningsvis får sin AB-premiering.

Kommentarer
Postat av: Sophie

Jag är inte så insatt i bruksprov eftersom min ras inte har några sådana. Vad ingår och är det samma för hingstar som ston? *nyfiken*

2014-04-24 @ 22:41:52
Postat av: Ellinor Karlström

Det är lite skillnad mellan ston och hingstar.

Ston kan göra bruksprov tidigast när de fått föl dvs visat sig vara fertila. De skall antingen visas ridna eller körda, rids de så skall de ridas i alla gångarter, men det finns inga krav på form. Utan det är lättare än ridborgarmärket. ;-) Körs de är det skritt och trav som visas. Man kan bara bli godkänd eller icke godkänd, så det säger egentligen inte mer än att stoet är inriden/inkörd.

Hingstar kan göra bruksprov tidigast som treåringar. Från fyra år och äldre måste de göra bruksprov om de vill bli/fortsätta vara godkända för avel. Bruksprovet för hingstar är körning med loksele och fyrhjulig vagn där de visar halt i uppförs- och nedförsbacke, ryggning, på- och avspänning samt skritt runt en bana. Hingsten får poäng (fem bedömningspunkter, upp till 10/punkt) och måste komma upp i minst 5 i varje punkt (förutom ryggning) och totalt minst 50 poäng.

2014-04-25 @ 08:27:59
URL: http://habina.weebly.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0